Pirmdien, 10. jūnijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) ārkārtas kongresā par LFF valdes locekļiem tika ievēlēti Arturs Gaidels, Jānis Engelis, Sergejs Kovaļovs, Egons Brants un Anastasija Kučinska.

Valdes locekļi ievēlēti uz darba termiņu līdz 2020. gada aprīlim.

"Paldies LFF biedriem par veikto izvēli! Apsveicu visus valdes locekļus ar ievēlēšanu - laipni lūgti komandā! Mums kopā jāveic svarīgi uzdevumi un jāieved Latvijas futbols jaunā attīstības stadijā. Ceru uz produktīvu un profesionālu darbu Latvijas futbola saimes labā. Jau uz pirmo valdes sēdi katram valdes loceklim tiks sagatavota pilna informācijas paka ar dokumentiem, kas šobrīd regulē katras jomas attīstību. Tas ļaus ātrāk iesaistīties pārvaldībā un risināt aktuālos jautājumus," pauž LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Arturs Gaidels LFF valdē pārstāvēs elites futbola attīstības segmentu, Egons Brants strādās ar izglītības segmenta attīstību, Anastasijas Kučinskas pārziņā būs sieviešu futbola attīstība, tautas futbola jeb Grassroots segmenta pārstāvis LFF valdē būs Jānis Engelis, savukārt Sergejs Kovaļovs pārraudzīs treneru attīstības jautājumus.

Izceļams, ka Anastasija Kučinska kļuvusi par pirmo sievieti LFF vēsturē, kas kļuvusi par federācijas valdes locekli.

Sešās vēlēšanu kārtās LFF biedru vairākuma atbalstu tā arī neizpelnījās neviens no infrastruktūras un reģionālās attīstības segmenta kandidātiem, līdz ar to šī LFF valdes locekļa vieta paliek vakanta līdz nākamajam LFF kongresam.

Jau iepriekš vēstīts, ka uz sešām vakantajām LFF valdes locekļu vietām bija saņemts 21 pieteikums, bet no tiem viens atsijāts, jo pretendents neatbilda kritērijiem.

LFF VALDES LOCEKĻU AMATA KANDIDĀTI:

  • Elites futbola attīstība - Raivis Hščanovičs, Arturs Gaidels, Rinalds Zeps.
  • Infrastruktūras un reģionālā attīstība - Andis Kronis, Zane Grundiņa-Arāja, Maksims Krivuņecs, Māris Peilāns.
  • Izglītības segmenta attīstība - Egons Brants, Nauris Mackevičs, Diāna Zaļupe.
  • Sieviešu futbola attīstība - Anastasija Kučinska, Jānis Apse, Krišjānis Kļaviņš.
  • Tautas futbola attīstība - Jānis Engelis, Antons Semeņaks, Pāvels Gognidze, Vladimirs Asrijancs, Mārtiņš Auziņš.
  • Treneru attīstība - Sergejs Kovaļovs, Egils Trušēlis.

Pretendējot uz vietu valdē, kandidāts vienlaikus pretendēja arī uz vienas LFF pastāvīgās komitejas priekšsēdētāja vai priekšsēdētāja vietnieka amatu. Lai kļūtu par LFF valdes locekli, vēlēšanās pretendentam bija jāiegūst 50% klātesošo biedru atbalsts plus vienu balsi.

Ārkārtas kongresu sākotnēji apmeklēja 109 balsstiesīgi LFF biedri. Pirmajā kārtā vairākuma atbalstu saņēma Arturs Gaidels (68 balsis), Jānis Engelis (56 balsis) un Sergejs Kovaļovs (57 balsis), bet trešajā kārtā – Egons Brants (64 balsis) un Anastasija Kučinska (60 balsis).

Papildus tam LFF biedri iebalsoja Arturu Zakreševski kā pirmo LFF viceprezidentu un Sergeju Kovaļovu kā otro LFF viceprezidentu.

Kā ziņots, LFF kārtējā kongresa laikā 26. aprīlī un pēc tā atkāpās seši no 11 LFF valdes locekļiem. Līdz ar to atbilstoši LFF statūtiem bija nepieciešams rīkot ārkārtas kongresu un ievēlēt trūkstošos valdes locekļus uz atlikušo valdes darbības pilnvaru laiku, kas ir 2020. gada aprīlis.

Kongresa laikā klātienē LFF biedrus uzrunāja Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Eiropas attīstības programmu menedžeris Olivers Jungs un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Nacionālo asociāciju attīstības daļas HatTrick programmas menedžeris Deniss Bastari.

Septembrī paredzēts organizēt vēl vienu LFF ārkārtas kongresu, lai lemtu par LFF statūtu jaunās redakcijas apstiprināšanu.