Piektdien Daugavas stadionā Rīgā īpašā pasākumā norisināsies septembrī Rīgā gaidāmā pirmā Eiropas čempionāta U-19 telpu futbola izlasēm apakšgrupu izloze.

Izloze Daugavas stadiona fanu zonas skatuvē sāksies pēc Ozols koncerta, kas sāksies plkst. 20:00, un pirms Latvijas un Izraēlas nacionālo izlašu savstarpējās spēles, kuras sākums plkst. 21:45. Ieeja stadionā apmeklētājiem no plkst. 19:00.

Ar prieku paziņojam, ka viens no izlozes dalībniekiem būs gaidāmā Eiropas čempionāta vēstnesis – viens no Latvijas nacionālās telpu futbola izlases līderiem Jānis Pastars. Izlozes laikā, kuras skatītājiem būs sarūpēti arī citi pārsteigumi, tāpat tiks prezentēta čempionāta vizuālā identitāte.

Jānis Pastars karjeras laikā četras reizes kļuvis par Latvijas čempionu un trīs reizes izcīnījis Latvijas kausa trofeju, bet nacionālajā telpu futbola izlasē viņš spēlē kopš 2013. gada. Kopš 2018. gada viņš pārstāv Polijas augstākās līgas komandu KS Acana Orzel Jelcz Laskowice.

Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta finālturnīrs risināsies laika posmā no 8. līdz 14. septembrim Rīgā, un tajā cīņā par kontinenta labākās komandas titulu Arēnā Rīga dosies astoņas valstsvienības, tostarp Latvijas izlase kā finālturnīra saimniece. Pārējās ceļazīmes uz finālturnīru ieguva Horvātijas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles, Krievijas, Spānijas un Ukrainas jaunie telpu futbolisti.

Izlozē komandas tiks dalītas divās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Pēc viena apļa spēlēm katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā.

Apakšgrupu turnīra spēles paredzētas 8., 9. un 11. septembrī, 12. septembrī sekos pusfināla mači, bet fināls notiks 14. septembrī.

Latvijas Futbola federācijai (LFF) šis ir pirmais uzticētais Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) organizētais finālturnīrs, turklāt šis būs pirmais gads, kad U-19 vecuma telpu futbola izlases sadalīs Eiropas labākās komandas titulu.