Par Komanda.lv 1. līgas čempionāta maija labāko spēlētāju atzīts FK Smiltene/BJSS vienības pussargs Kristers Aldis Puriņš.

Mēneša labākā spēlētāja noteikšanā tiek ņemtas vērā sociālo tīklu lietotāju balsis FACEBOOK un INSTAGRAM profilos, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) un sporta preču veikala Komanda vērtējums.

Lielāko līdzjutēju atbalstu izpelnījās Shuma Nagamatsu no FK Tukums 2000/TSS un Jānis Pakalns no JDFS Alberts, bet kopējā vērtējumā par mēneša labāko spēlētāju tika atzīts Puriņš, kurš maijā pretinieku vārtsargus pārspēja astoņas reizes un palīdzēja savai komandai izcīnīt 10 no maksimāli iespējamajiem 12 punktiem.

Pašlaik 19 gadus vecais Puriņš pagājušajā mēnesī guva divus vārtus pret JDFS Alberts (3:3), trīs reizes izcēlās pret Grobiņas SC (6:2), vēl divas reizes sita bumbu Balvu Sporta centra vārtos (6:1) un vienreiz pārspēja FC New Project vārtsargu (3:1).

Ar 11 gūtiem vārtiem Puriņš pašlaik dala otro vietu turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, bet FK Smiltene/BJSS gozējas kopvērtējuma tabulas trešajā ailītē.

Mēneša labākais spēlētājs balvā iegūst dāvanu karti pirkumiem veikalā Komanda un īpašu piemiņas balvu.

Jau vēstīts, ka bez Puriņa uz maija labākā spēlētāja godu pretendēja arī Eduards Deičs (FK Smiltene/BJSS), Shuma Nagamatsu (FK Tukums 2000/TSS), Dāvis Mārtiņš Daugavietis (FK Tukums 2000/TSS), Jānis Pakalns (JDFS Alberts) un Youngdoo Jwa (Rēzeknes FA/BJSS).

Visi seši minētie futbolisti izpelnījās vietu turnīra simboliskajā maija mēneša izlasē, kurā iekļuva arī Iļja Isajevs (FK Tukums 2000/TSS), Edgars Vjalkins (Rēzeknes FA/BJSS), Iļja Mitrofanovs (FK Auda), Raivis Ķiršs (SK Super Nova) un Aleksejs Rosoha (FK Dinamo Rīga/Staicele).

Pirms tam maijā par mēneša labāko turnīra spēlētāju tika nosaukts FK Tukums 2000/TSS vienības franču uzbrucējs Lulū Pamā (Louis Pahama).