C-LFF treneru licences apmācību programmas dalībnieki aizvadījuši prakses nodarbības Staicelē, kuru uzmanības centrā bija Coerver Coaching tehniskās sagatavošanas principi. Šī ir viena no vislabāk novērtētajām futbolistu individuālās sagatavošanas sistēmām pasaulē.

Nodarbībās piedalījās kopumā 43 programmas studenti jeb abu šīgada C-LFF apmācību sasaukumu dalībnieki kopā. Ar jaunajiem treneriem strādāja Coerver Coaching speciālists TR Stoneback no ASV, kā arī Aleksandrs Jeļisejevs un Kirils Buravcevs.

"Paldies LFF par šo iespēju iepazīt Coerver Coaching! Šajās divās dienās bija iespēja izprast Coerver filozofiju un izmēģināt uz savas ādas treniņu metodes, jo ASV speciālists no savas pieredzes sniedza noderīgus padomus. Atzīšos, ka dažas no māņkustībām izpildīt man sagādāja grūtības," pauž apmācību dalībniece Enija Anna Vaivode.

"Tā kā pats Staicelē biju pirmo reizi, mani jau pati vieta patīkami pārsteidza - uzskatu, ka perfekta vieta nometnēm! Liels prieks arī par to, ka mums bija iespēja apgūt Coerver Coaching pamatus un saprast, kas tas tāds ir. Bonuss visam tam bija instruktors un viņa profesionālā pieeja. Pirms tam jau zināju, ka man ir ļoti daudz jāmācās, lai es būtu zinošs treneris, tomēr šī nedēļas nogale šo zināšanu robežu aizvilka vēl daudz tālāk. Šī mums kā grupai bija lieliska iespēja labāk sadraudzēties, kā arī iespēja iepazīt otru grupu," piebilst cits C-LFF programmas students Arvis Juzups.

"No šīm apmācībām esmu guvis patīkamas emocijas gan iepazīstoties ar otras C-LFF grupas dalībniekiem, gan pēc pārtraukuma satiekot savējos un izbaudot Staiceles bāzes lieliskās dabas ainavas. Taču lielākais šo apmācību dienu ieguvums ir Coerver Coaching speciālista paraugdemonstrējumi - gan nodarbības organizācija, gan paša trenera iemaņas bumbas pārvaldīšanas kontrolē. Darbojoties šajās nodarbībās, kas man kā cilvēkam, kurš nav bijis futbolists, bija liels izaicinājums, guvu apstiprinājumu tam, ka šīs iemaņas var apgūt jebkurā vecumā. Ir tikai jāgrib un, pats galvenais - jāizprot un jāpielieto dalītās apmācības princips. Man kā trenerim šī pieredze ļaus iedvesmot savus audzēkņus pievērsties šai svarīgajai nodarbei kā bumbas kontrole. Vēlos uzslavēt LFF Izglītības nodaļu un tās speciālistus par šī pasākuma norisi - viss bija ļoti labā līmenī! Šādi izbraukumi ļoti stiprina draudzības saites starp treneriem," saviem kolēģiem piebalso arī Roberts Lejnieks.

LFF izsaka pateicību FS Metta par sadarbību instruktora pieaicināšanas procesā!

Drīzumā aizvadīto nodarbību aizkulises būs vērojamas C-LFF programmas studenta Jurija Žigajeva YouTube kanālā.