Par Sieviešu futbola līgas (SFL) maija labāko spēlētāju nosaukta Karlīna Miksone no FK Dinamo Rīga komandas, savukārt Sieviešu futbola 1. līgā šo godu izpelnījusies Emīlija Sofija Druviņa no FK Iecava/FK Jelgava.

Maijā aizsardzībā spēlējošā Miksone aizvadīja trīs spēles un guva trīs vārtus, bet pirms tam aprīlī sezonas pirmajā mačā izcēlās ar vēl trim vārtu guvumiem. Miksone ar sešiem gūtiem vārtiem pašlaik ir dalīta čempionāta līdere, šo godu dalot ar savu komandas biedreni Ievu Krasnovu, savukārt DK Dinamo Rīga ar desmit punktiem četros mačos kopvērtējumā ieņem otro vietu.

Tikmēr Druviņa maijā palīdzēja Iecavas un Jelgavas apvienotajai komandai uzvarēt abos mačos, katrā no tiem gūstot pa diviem vārtiem. Kopvērtējumā pussardzes pārstāvētā komanda atrodas piektajā vietā ar septiņiem punktiem trīs mačos.

Mēneša labākās futbolistes balvā iegūst dāvanu karti no sporta preču veikala Komanda.

Turnīru labākās mēneša spēlētājas slēgtā balsojumā nosaka abu līgu komandu galvenie treneri, balsojot par sevis pārstāvētās līgas futbolistēm, kā arī Latvijas sieviešu un meiteņu izlašu treneri.