Izraugoties uz Latvijas nacionālo izlasi izsaukto kandidātu loku jūnija spēlēm savā laukumā pret Izraēlu un Slovēniju, valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs centies lūkoties plašāk un ar skatu nākotnē, dodot iespēju vairākiem gados jauniem spēlētājiem iepazīties ar darbu valstsvienībā, savām prasībām un filozofiju.

"Ar nepacietību gaidām treniņnometnes sākumu, lai turpinātu ar katru spēli progresēt un cīnītos par punktiem. Tā kā abas spēles notiks pašu mājās, mums būs gana laika, lai tām sagatavotos, piestrādātu pie niansēm un iepazīstinātu kā jaunos, tā arī pieredzējušos spēlētājus ar to, kādā virzienā kā komanda vēlamies doties. Esmu izsaucis vairākus jaunos futbolistus – Daniels Ontužāns, Mārtiņš Ķigurs, arī citi gados jauni spēlētāji, kuri jau nedaudz iepazinušies ar darbu valstsvienībā," preses konferencē 27. maijā izteicās Slaviša Stojanovičs.

"Šis ir labs laiks, lai iepludinātu komandā jaunas asinis, jo es uz Latvijas izlasi skatos ne tikai tagadnes acīm, bet arī ar skatu nākotnē. Es skatos plašāk nekā tikai šīs divas spēles – skatos arī tālāko maču un treniņnometņu virzienā," izceļ treneris. "Mums šajā nometnē būs iespēja aizvadīt vairāk treniņus nekā ierasts, tāpēc varēšu kārtīgi novērtēt jauno futbolistu prasmes un potenciālu, kā arī varēšu palīdzēt viņiem un pārējiem spēlētājiem apzināties, ko vēlamies no viņiem redzēt laukumā un ārpus tā. Mēs nedrīkstam atļauties nepamanīt vai palaist garām nevienu mūsu jauno talantu!"

"Latvijas izlase Slavišas Stojanoviča vadībā piedzīvo attieksmes un darba principu maiņu – komandu papildina gados jauni spēlētāji, kuriem jāiepazīstas ar darbu izlasē un ar trenera filozofiju. Viņiem jāsper pirmie soļi, lai līdzās pieredzējušākiem izlases spēlētājiem apliecinātu šīs komandas vērtības – cīņas garu, vienotību un lepnumu. Valstsvienības vadība veic jauno talantu identificēšanas procesu un integrē viņus komandā, skatoties ne tikai uz šodienas darbiem un uzdevumiem, bet arī uz nākotnes mērķiem un cerībām," pauž Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs. "Pilnībā uzticamies galvenajam trenerim mūsu kopīgo mērķu sasniegšanā!"

"Iespējas saņemšana katram futbolistam – jaunam vai jau pieredzējušākam – ir vitāli nepieciešama. Šiem spēlētājiem, kuri ir izsaukti uz izlasi, šāda iespēja ir dota – pierādīt sevi un dot grūdienu pašu izaugsmei. Novērtēju šo vīru attieksmi un vēlēšanos pārstāvēt savas valstsvienības krāsas," izceļ LFF prezidents.

SLAVIŠAS STOJANOVIČA PRESES KONFERENCES IERAKSTS: