Latvijas kausa izcīņā sievietēm aizvadītas visas pirmās kārtas spēles, kurās piecas komandas ieguva ceļazīmi uz sacensību nākamo kārtu.

Pirmo kārtu vispārliecinošāk pārvarēja FK Iecava/FK Jelgava, kas ar 7:0 sagrāva Rēzeknes novada BJSS komandu, kamēr pārējos dueļos cīņa bija daudz sīvāka – Rēzeknes BJSS ar 3:2 uzvarēja Liepājas Futbola skolu, FK Dinamo Rīga-2 ar 2:1 apspēlēja Cēsis/FK Priekuļi komandu, SK Super Nova ar 3:0 pārspēja FK Auda vienību, bet Rīgas Futbola skola-2 uzvarēja FK Laidze/Talsu NSS futbolistes ar 1:0.

Tādējādi jau pirmajā kārtā no sacensībām izstājusies četrkārtējā to fināliste Liepājas Futbola skola.

Šīs piecas Sieviešu futbola 1. līgas komandas uzzinājušas savas pretinieces otrajā kārtā, kurā jau tiks dalītas ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu.

Kā ziņots, turnīra pirmajā kārtā piecos pāros tika ielozētas desmit no Sieviešu futbola 1. līgas komandām, bet viena šī turnīra pārstāve ieguva automātisku vietu otrajā kārtā. Tajā startēs arī piecas pirmo kārtu pārvarējušās komandas un divas Sieviešu futbola līgas (SFL) vienības, kas pēc izlozes rezultātiem turnīru sāks jau no otrās kārtas. Pārējās četras SFL pārstāves sacensībās iesaistīsies no ceturtdaļfināla, kurā piedalīsies arī četras otrās kārtas veiksminieces.

Paredzēts, ka otrās kārtas mači sekos jūnijā, jūlijā ieplānotas ceturtdaļfināla spēles, bet augustā – pusfināla mači. Sacensību fināls notiks oktobra vidū.

Latvijas kausa izcīņa sieviešu komandām tika ieviesta 2014. gadā, kad sacensībās piedalījās sešas komandas, un gadu gaitā turnīrs spējis izplesties nu jau līdz 17 vienībām, apvienojot abu Latvijas sieviešu futbola līgu futbolistes kopīgās izslēgšanas spēļu sacensībās. Visās piecās līdzšinējās sezonās par turnīra uzvarētāju kļuvusi Rīgas Futbola skola.