Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) pirmoreiz vēsturē nākusi klajā ar sieviešu futbolam veltītu stratēģiju Laiks rīcībai (Time for Action – angļu val.). Piecu gadu plāns 2019.–2024. gadam paredz dubultot Eiropā futbolu spēlējošo sieviešu un meiteņu skaitu, atbalstot, virzot un ceļot kā sieviešu futbolu, tā arī tā pozīcijas Eiropā.

"Sieviešu futbols ir šodienas futbols. Tas nav rītdienas futbols. UEFA kā Eiropas futbolu pārvaldošajai organizācijai ir pienākums stiprināt sieviešu futbolu. Tāpēc UEFA tajā ieguldīs ievērojamus finansiālos līdzekļus, pasvītrojot, ka uzdrīkstamies izvirzīt augstu mērķi un pēc iespējas vairot Eiropas futbola spēku. Darbības, kuras mēs piedāvājam 2019. gadā, sniegs varenāku, profesionālāku un pārtikušu sieviešu futbolu 2024. gadā. Laiks rīcībai," pauž UEFA prezidents Aleksanders Čeferins.

Stratēģija koncentrēsies uz pamatu izveidošanu kā UEFA, tā arī tās dalībvalstīs, uz kuriem strādāt pie sieviešu futbola izaugsmes. UEFA ieguldīsies programmu un iniciatīvu realizēšanā, nodrošinot sabalansētu plāna īstenošanu no Grassroots līdz elites līmenim.

Stratēģija paredz līdz 2024. gadam sasniegt sekojošus mērķus:

  • Dubultot futbolu spēlējošo sieviešu un meiteņu skaitu UEFA dalībvalstīs, sasniedzot 2,5 miljonus;
  • Mainīt uztverti par sieviešu futbolu Eiropā;
  • Dubultot UEFA Eiropas sieviešu čempionāta un UEFA Čempionu līgas sievietēm sasniegto auditoriju un vērtību;
  • Uzlabot spēlētāju standartus, ieviešot standartizētus līgumus nacionālo izlašu spēlētājām un spēlētāju tiesības aizsargājošus mehānismus visās UEFA dalībvalstīs;
  • Dubultot sieviešu pārstāvniecību visos UEFA varas orgānos.

Plašāka informācija pieejama ŠEIT.