Latvijas skolu futbola čempionāta finālturnīrā 10. maijā čempionu titulus izcīnīja Jelgavas 4. vidusskola, Rīgas 49. vidusskola un Rīgas Rīnūžu vidusskola.

Sacensībās Rīgas Hanzas vidusskolas un Rīgas 49. vidusskolas laukumos pulcējās 18 skolu komandas no sešiem Latvijas futbola reģioniem, kas sadalīja čempionu titulus trīs grupās – 4./5. klases, 6./7. klases un 8./9. klases. Finālturnīra dalībnieki iepriekš tika noskaidroti reģionālajās atlases sacensībās, kurās ceļazīmi uz lielo finālu Rīgā nopelnīja pa vienai katra reģiona pārstāvei trīs klašu grupās.

Jelgavas 4. vidusskola 4.-5. klašu grupā savā apakšgrupā guva virsroku pār Smiltenes vidusskolu (4:1) un Rīgas 64. vidusskolu (2:0), pusfinālā ar 6:0 apspēlēja Ilūkstes Raiņa vidusskolu, bet finālā ar 1:0 pārspēja Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskolu. Trešo vietu izcīnīja Ilūkstes pārstāvji, ar 1:0 uzvarot Rīgas 64. vidusskolas komandu.

Tikmēr 6.-7. klašu grupā Rīgas 49. vidusskola nodemonstrēja dominējošu pārsvaru, visās spēlēs uzvarot ar vismaz piecu vārtu starpību un savos vārtos ielaižot tikai vienu bumbu – apakšgrupā 6:0 pret Ventspils 4. vidusskolu un 9:0 pret Ilūkstes Raiņa vidusskolu, pusfinālā 6:1 pret Varakļānu vidusskolu un finālā 8:0 pret Olaines 1. vidusskolu. Ventspilnieki noslēgumā ierindojās trešajā vietā, kad ar 3:2 uzvarēja Varakļānu vidusskolu.

Visbeidzot, 8.-9. klašu grupā Rīgas Rīnūžu vidusskola savā apakšgrupā ar 2:1 pārspēja Tukuma Raiņa ģimnāziju un cīnījās neizšķirti 2:2 ar V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolu, pusfinālā ar 4:0 apspēlēja Dekšāru pamatskolu, bet izšķirošajā cīņā ar 3:2 uzvarēja Valmieras 2. vidusskolu. Kuldīgas jaunieši noslēgumā bija trešie, mačā par bronzu pārspējot Dekšāru pamatskolu ar 4:1.

Visu klašu grupu godalgoto vietu ieguvēji tika pie kausiem, medaļām un futbola bumbām, bet pirmās divas vietas izcīnījušās komandas ieguva speciālbalvas – biļetes uz Latvijas nacionālās izlases spēli pret Izraēlu jaunajiem čempioniem un dāvanu kartes skolām 100 EUR vērtībā no sporta preču veikala Komanda vicečempioniem. Katrā vecuma grupā tika noteikti trīs labākie spēlētāji, kuri katrs ieguva dāvanu karti pirkumiem veikalā Komanda 50 EUR vērtībā.

Komandu apbalvošanā piedalījās Latvijas nacionālās izlases spēlētājs Artūrs Karašausks, bet atklāšanas ceremonijā futbolistus uzrunāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

LFF izsaka pateicību ielu sporta kustībai Ghetto Games par sadarbību un atbalstu finālturnīra organizēšanā.

Rīgas reģionu finālturnīrā pārstāvēja Rīgas 64. vidusskola, Rīgas 49. vidusskola un Rīgas Rīnūžu vidusskola, Zemgales reģiona godu aizstāvēja Jelgavas 4. vidusskola, Olaines 1. vidusskola un Tukuma Raiņa ģimnāzija, no Kurzemes tajā startēja Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskola, Ventspils 4. vidusskola un V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskola, Vidzemes krāsās tajā spēlēja Smiltenes vidusskola ar divām komandām un Valmieras 2. Vidusskola, Latgales godu aizstāvēja Ilūkstes Raiņa vidusskola ar trim komandām, bet Ziemeļaustrumu reģiona - Alūksnes pilsētas sākumskola, Varakļānu vidusskola un Dekšāru pamatskola.

Pērn Latvijas skolu futbola čempionāta finālturnīrā uzvarēja Tukuma E. Birznieka-Upīša 1. pamatskola (4.-5. klases) un Rīgas Hanzas vidusskola (6.-7. klases un 8.-9. klases). Pirms tam iepriekšējos piecos gados starp zelta medaļu ieguvējiem bijuši arī Liepājas 5. vidusskolas, Liepājas 8. vidusskolas, Rīgas 64. vidusskolas, Tukuma Raiņa ģimnāzijas, Rīgas Purvciema vidusskolas, Rīgas 92. vidusskolas, Rīgas 95. vidusskolas, Jelgavas 4. sākumskolas un Ventspils 4. vidusskolas pārstāvji.