Pirmdien Rīgas 49. vidusskolas mākslīgā seguma laukumā risinājās 4.-5. klašu finālsacensības Latvijas galvaspilsētas skolu finālturnīrā, kur sešu vienību konkurencē triumfēja pedagoģes Vinetas Liniņas-Stakavas vadītā Rīgas 64. vidusskola. Otrajā vietā ierindojās 72. vidusskola, bet bronzas godalgas nopelnīja 94. vidusskola.

Atbilstoši turnīra nolikumam Rīgas finālturnīram pēc rudenī aizvadītajām atlases spēlēm kvalificējās sešas labākās komandas – pa vienai no katra no sešiem Rīgas rajoniem. Ar izlozes palīdzību finālturnīrā tās tika sadalītas divās apakšgrupās pa trim katrā, pusfinālam kvalificējoties abu apakšgrupu divām spēcīgākajām vienībām.

A apakšgrupā uzvaras abos dueļos izcīnīja Rīgas Imantas vidusskola, kas uzveica gan nākamo čempioni (1:0), gan arī sarūgtināja Puškina licēja vienību (2:0), kamēr 64. vidusskola pusfināla kārtai kvalificējās kā otra spēcīgākā grupas komanda, pārspējot Puškina licēja futbolistus – 4:1.

Tikmēr B apakšgrupā divus pārliecinošus panākumus kaldināja 94. vidusskola, četras reizes bumbu raidot gan 72. vidusskolas (4:1), gan Natālijas Draudziņas vidusskolas (4:0) vārtos. Otras ceļazīmes uz izslēgšanas cīņām liktenis izšķīrās abu pārējo konkurentu savstarpējā duelī, kas noslēdzās neizšķirti (2:2), bet labākas vārtu starpības dēļ (-3 pret -4) vietu pusfinālā nopelnīja 72. vidusskola.

Cīņā par vietu finālā 72. vidusskola pēc neizšķirta pamatlaikā (1:1) pēcspēles sitienu sērijā ar 2:1 uzveica Imantas vidusskolu, savukārt 64. vidusskola ar 3:1 lika kapitulēt 94. vidusskolai. Fināla duelī 64. vidusskolas jaunā futbola maiņa neatstāja nekādas cerības sāncenšiem, sagraujot 72. vidusskolu ar 4:0, bet bronzas mačā 94. vidusskola spraigā cīniņā ar 3:2 pieveica Imantas vidusskolu.

Tikmēr otrdien Rīgas Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma laukumā risinājās 10.-12. klašu finālsacensības Latvijas galvaspilsētas skolu finālturnīrā, kur piecu dalībnieču konkurencē nepārspēta palika Rīgas Zolitūdes ģimnāzija. Sudraba godalgas izcīnīja Ķengaraga vidusskola, bet trešajā vietā ierindojās Rīgas 71. vidusskola.

Atbilstoši turnīra nolikumam Rīgas finālturnīram pēc šajā pavasarī aizvadītajām atlases spēlēm kvalificējās sešas labākās komandas – pa vienai no katra no sešiem Rīgas rajoniem. Tomēr līdz ar Vidzemes priekšpilsētas rajona spēcīgākās vienības nepiedalīšanos uzvarētāju noskaidroja pārējās piecas vienības pēc viena apļa sistēmas, pa reizei tiekoties katra ar katru.

Pēc spraigas spēkošanās visvairāk punktus – 8 – izdevās savākt Rīgas Zolitūdes ģimnāzijai, kas kaldināja panākumus mačos ar Ķengaraga vidusskolu (3:0) un Rīgas Rīnūžu vidusskolu (5:0), kā arī cīnījās neizšķirti ar 71. vidusskolu (0:0) un Rīgas Valsts 3.ģimnāziju (1:1). Pa septiņiem punktiem iekrāja Ķengaraga vidusskola un 71. vidusskola, taču līdz ar izcīnīto uzvaru savstarpējā spēlē (2:1) priekšrocību kopvērtējuma tabulā ieguva pirmā, izcīnot sudraba medaļas un atstājot konkurenti trešajā pozīcijā.

Ar pieciem punktiem uzreiz aiz līderu trijnieka palika 3. ģimnāzija, kas spēja atņemt punktus pirmās un otrās vietas ieguvējām (1:1 un 0:0), pārspēja Rīnūžu vidusskolu (3:2), bet piekāpās 71. vidusskolai (0:3). Savukārt Rīnūžu vidusskola turnīru pabeidza bez izcīnītiem punktiem, spējot četrās spēlēs gūt vien divus vārtus.

Kā vēstīts, iepriekš notikušajā 6.-7. klašu finālturnīrā triumfēja 49. vidusskola, kamēr starp 8.-9. klasēm nepārspēta palika Rīgas Rīnūžu vidusskola.

Sacensības organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF) un sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF).

LFF organizētās finālsacensības (4.-5. , 6.-7. un 8.-9. klasēm) ar visu valsts reģionu čempionu komandu piedalīšanos plānotas 10. maijā.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija