Aizvadītajā nedēļā Elektrum Olimpiskā centra parketa seguma zālē pirmo reizi risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētā un Futbola turnīru asociācijas (FTA) atbalstītā Latvijas kausa izcīņa telpu futbolā loģistikas uzņēmumiem, kur astoņu dalībnieču konkurencē triumfēja LDZ vienība.

Turnīra gaitā komandas paralēli uz diviem laukumiem vienlaikus aizvadīja viena apļa turnīru, pa reizei tiekoties katra ar katru. Visvairāk punktus – 16 – izdevās savākt LDZ telpu futbolistiem, kuri punktus zaudēja tikai dueļos ar abām ciešākajām sāncensēm kopvērtējuma tabulā. Čempioni piekāpās sudraba godalgu ieguvējiem DSV (1:2), kā arī slēdza mierizlīgumu ar trešajā pozīcijā finišējušo Kreiss – 1:1.

Abas pārējās medaļnieces sacensību tabulā ierindojās pavisam netālu aiz uzvarētājas – DSV septiņos dueļos iekrāja 15 punktus (divi zaudējumi, viens no tiem pret noslēdzošajā vietā palikušo Baltic Logistic Solutions (1:2), kurai tā bija vienīgā uzvara), savukārt Kreiss vīri savāca 14 punktus.

Desmit punktu robežu no visām dalībniecēm izdevās sasniegt vēl tikai HAVI (10), savukārt no piektās līdz astotajai pozīcijai kopvērtējuma tabulā izkārtojās attiecīgi MMD Serviss (8), Baltic Express LV (7), Kvinto GR (5) un jau pieminētā Baltic Logistic Solutions (4).

Visas loģistikas uzņēmumu komandas tika pie specbalvām no organizatoriem un zīmola SPLAT, bet laureātes ar piemiņas kausiem un medaļām tika sveiktas uzreiz pēc sacensību izskaņas, atsevišķi izdalot arī laureātus individuālajās nominācijās. Par labāko vārtu guvēju kļuva sešas reizes sāncenšu vārtsargus sarūgtinājušais Mihails  Ivanovs (DSV), simpātiju balvu izpelnījās Aleksejs Lavrenovs (Kreiss), kura rēķinā pieci trāpīgi sitieni, savukārt atlikušajās nominācijās triumfēja čempionvienības futbolisti. Kā labāko vārtsargu organizatori atzina Sergeju Doncovu, kā labāko spēlētāju - Dmitriju Borisovu (arī pieci gūtie vārti), bet kā prasmīgāko menedžeri/treneri – Fjodoru Brokānu.

Kā ziņots, šāda veida turnīrs tika organizēts pirmo reizi.  Tā galvenie uzdevumi ir aktīvās atpūtas organizēšana Latvijas loģistikas nozarē strādājošajiem, kontaktu veidošana un nostiprināšana, kā arī telpu futbola popularizēšana.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija