Sestdien, 7. martā, noslēdzās tradicionālā banku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīra sezona. Kā ierasts, sezona noslēdzās ar kausa izcīņu, kurā laurus plūca "Privatbank" vienība. Tā finālā ar 6:1 sagrāva čempionāta bronzas laureātus "Swedbank". Ņemot vērā, ka "Privatbank" arī šosezon sacensībās startēja ārpus konkurences, arī "Swedbank" futbolisti saņēma kausa izcīņas uzvarētāju balvas.

"Privatbank" tas bija jau sestais fināls pēc kārtas, taču iepriekš iegūt kausu tā arī nebija izdevies. Piemēram, pērn ar rezultātu 0:1 nācās atzīt "Baltic International Bank" pārākumu, turklāt vienīgie vārti tika zaudēti pašā mača izskaņā pēc rikošeta no pašu futbolista.

Izloze lēma, ka "Privatbank" cīņā par kausu jāiesaistās vien ar otro kārtu, kurā pretī nāca čempionāta vājākā komanda "Nordea", kas tika pārspēta ar rezultātu 2:0. Pusfinālā pretinieks bija "Ernst&Young". Lai arī spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, pēcspēles sitienu sērijā labāki izrādījās vēlākie kausa ieguvēji.

Finālā, kā jau minēts, ar 6:1 pārliecinoši pārspēta "Swedbank" vienība, kurai kausa izcīņā nācās iztikt bez sava līdera Oļega Kravčenko - viņam tūdaļ pēc tam Latvijas čempionāta otrajā finālspēlē SK "Monarhs" rindās bija jācīnās pret čempioniem FK "Nikars". Finālā trīs vārtus guva Dmitrijs Savins, tādējādi ar četriem precīziem sitieniem kļūstot par vienu no četriem kausa izcīņas rezultatīvākajiem spēlētājiem - vēl arī "Swedbank" trio Pēteris Nagla, Uvis Ausējs un Leons Mednis.

No citiem rezultātiem izceļama čempionu "ABLV Bank" izstāšanās jau pirmajā kārtā - 1:2 pret "Baltic International Bank". Daudz tālāk gan netika arī "Baltic International Bank", kas ceturtdaļfinālā spraigā pēcspēles sitienu sērijā piekāpās "Swedbank" (mača pamatlaiks noslēdzās 2:2).

Līdz ar to 2015. gada banku telpu futbola turnīrs, kuru, kā ierasts, sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA) rīkoja Rīgas Futbola federācija (RFF), ir noslēdzies. 

Astotdaļfināli:
"Norvik banka" – "Citadele banka" 0:6
"Rietumu banka" – "Latvijas banka" 2:0
"
BIGBANK" – "Swedbank" 0:10
"
ABLV Bank" – "Baltic International Bank" 1:2

Ceturtdaļfināli:
"
Citadele banka" – "Rietumu banka" 2:0
"
Swedbank" – "Baltic International Bank" 2:2 (5:4 s.s.)
"
Ernst&Young" – "SEB banka" 3:1
"
Privatbank" – "Nordea" 2:0

Pusfināli:
"
Citadele banka" – "Swedbank" 1:1 (2:3 s.s.)
"
Ernst&Young" – "Privatbank" 1:1 (1:2 s.s.)

Fināls:
"
Swedbank" – "Privatbank" 1:6

Plašāka informācija pieejams turnīra oficiālajā mājaslapā.


Informāciju sagatavoja RFF un FTA
FOTO - RFF un FTA