Jaunā Sieviešu futbola līgas (SFL) sezona sāksies 11. aprīlī ar divām spēlēm Olainē un Rīgā, savukārt Sieviešu futbola 1. līgas čempionāts savas pirmās spēles sagaidīs 13. un 14. aprīlī Cēsīs, Rīgā, Rēzeknē un Jelgavā.

Par godu sezonas sākumam 10. aprīlī norisinājās sezonas prezentācijas pasākums, kurā piedalījās Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina, LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs, Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss, kā arī Latvijas sieviešu futbola klubu turnīros startējošo klubu pārstāvji un spēlētājas.

Ievērojamas izmaiņas jaunajā sezonā piedzīvos SFL jeb Latvijas vadošais sieviešu futbola turnīrs, kurā iepriekšējo četru komandu vietā startēs sešas vienības, četrām no tām esot jaunpienācējām. No pērnās sezonas dalībniecēm līdzās pēdējo sešu gadu čempionvienībai Rīgas Futbola skola sacensībās arī šosezon startēs vienīgi Riga United Ladies. Līgu papildinājušas pērn 1. līgā startējušās FS Metta, FK Olaine un BFC Daugavpils komandas, kā arī klāt nākusi FK Dinamo Rīga vienība.

SFL turnīru paredzēts rīkot trīs apļos, katrai no komandām aizvadot pa 15 spēlēm.

Pēdējo gadu SFL vicečempione Liepājas Futbola skola šogad pārcelsies uz Sieviešu futbola 1. līgu, kur tai pievienosies arī pērn SFL turnīrā startējusī Rēzeknes BJSS vienība. Kopumā turnīrā līdzīgi kā 2018. gadā spēkus samēros 11 komandas, starp kurām būs arī pērn tajā redzētās Rīgas Futbola skola-2Rēzeknes novada BJSS, FK Laidze/Talsu NSS, FK Iecava/FK Jelgava, SK Imanta un SK Super Nova. Trīs citas komandas kļūs par 1. līgas jaunpienācējām – Cēsis/FK Priekuļi, FK Dinamo Rīga-2 un FK Auda. Izceļams, ka Cēsis/FK Priekuļi personā pēc ilga pārtraukuma kādā no Latvijas sieviešu futbola līgām spēlēs komanda no Vidzemes.

Sieviešu futbola 1. līgā, kurā pērn uzvarēja FS Metta, sacensības notiks vienā aplī, kam sekos komandu sadalīšanās divās otrā posma grupās. Tajās vēl vienā aplī vienības savā starpā sadalīs 1./6. un 7./11. vietu.