Sestdien, 30. martā, Ķeguma komercnovirziena vidusskolas sporta zālē norisinājās šīgada pirmais Latvijas Futbola federācijas (LFF) sieviešu futbola attīstības brauciens, kas notiek kampaņas #WePlayStrong ietvaros.

Pasākuma dalībniecēm - 17 meitenēm vecumā no 5 līdz 17 gadiem - bija iespējas piedalīties atklātajā treniņā kopā ar Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases aizsardzi Elīzu Spruntuli, uzzināt par sieviešu futbola piedāvātajām iespējām un tikt pie piemiņas balvām.

"Liels gandarījums, ka nodarbību apmeklēja arī gados pavisam jaunas meitenes, kuras spēra savus pirmos soļus futbolā, iedvesmojoties no pārējām. Elīza prata gādāt par brīvu un nepiespiestu atmosfēru - visas meitenes bija smaidīgas un pozitīvi noskaņotas, un tajā pašā laikā arī motivētas iegūt jaunas futbola prasmes. Jāuzslavē arī vecāki, atbalstītāji, brāļi un māsas, kuri apmeklēja pasākumu un ar savu klātbūtni iedrošināja meitenes," stāsta LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

Ķeguma komercnovirziena vidusskola dāvanā saņēma futbola inventāru tālāka treniņprocesa nodrošināšanai.

"LFF vārdā vēlos izteikt lielu pateicību skolas direktoram Vladimiram Samohinam un sporta skolotājam Jānim Cīrulim, ar kuru iniciatīvu un atbalstu meiteņu futbols Ķegumā pakāpeniski iegūst attīstības vēsmas. Viesošanās laikā pārrunājām iespējas nodrošināt meitenēm spēļu praksi un dalību LFF organizētajās sacensībās," izceļ Ņina Travkina. "Ar lielāko prieku nākotnē gaidīsim komandas pievienošanos LFF meiteņu futbola sacensību sistēmai!"

Līdzīgi sieviešu futbola attīstības braucieni iepriekšējos gados notikuši arī Rīgā, Olainē, Balvos, Liepājā, Iecavā, Tukumā, Piņķos, Ventspilī, Talsos, Siguldā, Jelgavā, Ugālē, Ludzā, Gulbenē un Priekuļos.

Informācija par sieviešu un meiteņu futbola iespējām Latvijā atrodama mājaslapā www.sieviesufutbols.lv.