Piektdien, 5. aprīlī, plkst. 12:00 sporta preču veikalā Komanda (Elektrum Olimpiskais centrs, Grostonas iela 6b, Rīga) norisināsies Komanda.lv 1. līgas čempionāta 2019. gada sezonas prezentācijas pasākums un preses konference.

Prezentācijā piedalīsies un par aktualitātēm stāstīs Latvijas Futbola federācijas (LFF) sporta direktors Dainis Kazakevičs, veikala Komanda projektu vadītājs Oskars Sijāts un turnīrā startējošo vienību pārstāvji.

Čempionāta 2019. gada sezonā laukumā dosies FK Smiltene/BJSS, Dinamo Rīga/Staicele, SK Super Nova, JDFS AlbertsGrobiņas SC, FK Tukums 2000/TSS, Balvu Sporta centrs, FC New ProjectRēzeknes FA/BJSS un FK Auda komandas. Sacensībās atgriezīsies FK Dinamo Rīga vārds, šim klubam izveidojot sadarbību ar ilggadējo 1. līgas dalībnieci FK Staiceles bebri, bet tajās debitēs FC New Project, kas pērn zem FC BetLanes vārda uzvarēja 2. līgas čempionātā.

Sezona sāksies ar piecām spēlēm 6. aprīlī, kas notiks laukumos Rīgā, Smiltenē, Tukumā un Olainē. Turnīra noslēdzošie mači paredzēt 10. novembrī.

Šosezon desmit Komanda.lv 1. līgas vienības aizvadīs trīs apļu sacensības, katrai no komandām laukumā dodoties 27 reizes. Komanda, kas uzvarēs turnīrā, izcīnīs tiesības piedalīties 2020. gada Virslīgas čempionātā, bet komanda, kas ieņems otro vietu, divās pārspēlēs par tiesībām spēlēt Virslīgā tiksies ar Virslīgas komandu, kas 2019. gada čempionātu noslēgs pēdējā vietā.

Čempionāta aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram profilos. Čempionāta sauklis - #manakomanda.