Latvijas futbola sabiedrība - klubi, spēlētāji, līdzjutēji, Latvijas Futbola federācija (LFF) un "SMScredit.lv" Virslīgas vadība - savos laukumos vēlas redzēt tikai un vienīgi tīru spēli. Nesenie lēmumi un pārmaiņas Virslīgā tam visus ir jūtami pietuvinājušas, ceturtdien "SMScredit.lv" Virslīgas čempionāta 2015. gada sezonas prezentācijas pasākumā uzsvēra LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

2015. gada "SMScredit.lv" Virslīgas čempionāts sāksies šo piektdien, 13. martā, plkst. 19:00, ar spēli FK Liepāja - Skonto FC, kas notiks Liepājā, stadiona "Daugava" rezerves laukumā.

"Apsveicu visus klubus, spēlētājus, medijus un futbola cienītājus ar jaunās sezonas sākumu! Lai arī pagājušā gada notikumi neveido pašmāju futbolam labu imidžu, esmu drošs, ka šo gadu pavadīsim labā futbola gaisotnē. Latvijas Futbola federācija, Virslīgas vadība un klubi esam vienoti, lai visi dotu savu ieguldījumu mūsu kopējās vides uzlabošanā un atbrīvotos no negācijām," prezentācijas pasākumā izteicās Jānis Mežeckis. "Novēlu čempionātam visas spēles sagaidīt un pavadīt sportiskā garā un ar tīru spēli. Lai šī sezona mums visiem būtu interesanta, lai klubi veiksmīgi pārstāv Latviju Eiropas klubu turnīros un lai uzlabojas Latvijas izlases sportiskie rezultāti!"

Jaunās sezonas čempionāts ilgs no marta līdz novembrim, kopumā turnīrā norisinoties 112 spēlēm. Nepieciešamo licenci dalībai Virslīgas čempionātā ieguvuši astoņi klubi - FK "Ventspils", "Skonto FC", FK "Jelgava", FK "Liepāja", "Spartaks Jūrmala", BFC "Daugavpils", FS "METTA/Latvijas Universitāte" un FB "Gulbene".

"Virslīgas turnīrs ar astoņu komandu dalību četros apļos ir pašreizējai situācijai piemērotākais izkārtojums. Spēļu kalendāram tomēr ir jābūt tādam, lai tas spēlētājus nepārslogotu un ļautu viņiem pilnvērtīgi attīstīt savas prasmes," pārliecināts ir Jānis Mežeckis.

 "SMScredit.lv" Virslīgas 2015. gada sezona

Kā zināms, LFF, biedrības "Latvijas Futbola virslīga" (LFV) un valsts tiesībsargājošo iestāžu kopīgā darba rezultātā ir panākts taustāms progress vietējās futbola vides sakārtošanā. Jānis Mežeckis uzsver, ka tas ir visas Latvijas futbola sabiedrības kopīgais mērķis, pie kura sasniegšanas darbs negrasās apstāties.

"Noteikti nevaram teikt, ka cīņa ir beigusies. Mēs turpinām rūpīgi sekot līdzi klubos un turnīros notiekošajam un potenciāli aizdomīgo spēlētāju loku lieliski pārzinām. No klubu puses mūsu nesenajā tikšanās reizē bija skaidri jūtams, ka visi futbola laukumos vēlas redzēt tikai un vienīgi tīru spēli. Esmu viennozīmīgi pārliecināts, ka Virslīgas čempionāts ir kļuvis tīrāks," pauda Jānis Mežeckis.

 Kampaņas "Tīra spēle!" videoklips

Kampaņa "Tīra spēle!" šogad videoklipa un citu vizualizāciju veidā aicina Latvijas futbola sabiedrību, tostarp spēlētājus, trenerus un visas iesaistītās personības pievienoties kopīgam vēstījumam:

Par tīru spēli, par futbolu bez spēļu sarunāšanas, bez simulēšanas, bez lamāšanās futbola laukumā, bez dopinga un jebkādas citas rīcības, kas nav savienojama ar sporta ētiku. Par tādu, kurā nešķiro pēc ādas krāsas, etniskās piederības vai reliģiskās pārliecības. Par tādu, kurā ir cieņa, sportiskais gars, progresīva domāšana, atbildība un godīgums, par futbolu, ko ir prieks statīties! Esmu par tīru spēli! Tīra spēle!


Latvijas Futbola federācija