Par Pavasara kausa izcīņas U-16 vecuma meiteņu komandām uzvarētāju kļuvusi FS Metta, kas 22. martā Elektrum Olimpiskajā centrā bija veiksmīgākā izslēgšanas spēļu posmā.

Turnīrs, kas norisinājās trešo gadu pēc kārtas, kalpo kā spēlētāju sagatavošanās posms jaunajai klubu sacensību sezonai. Sešas komandas divās apakšgrupās marta sākumā aizvadīja viena apļa turnīru, bet 22. martā katras grupas divas labākās komandas sacentās pusfinālā un vēlāk spēkojās par medaļām, kamēr grupu trešajās pozīcijās palikušās vienības sadalīja 5./6. vietu.

FS Metta pusfināla mačā ar 2:1 uzvarēja FK Olaine komandu, bet finālā ar 2:0 apspēlēja Rīgas Futbola skolu. Abus vārtus finālā, kā arī vienus pusfinālā FS Metta labā guva Katrīna Daņilova. Tikmēr trešajā vietā ierindojās Liepājas Futbola skola, kas noslēdzošajā mačā pēc 1:1 neizšķirta pēcspēles sitienos pārspēja olainietes.

Par Pavasara kausa izcīņas labāko spēlētāju kļuva Katrīna Daņilova (FS Metta), bet labākās vārtsardzes godā tika celta Keita Supe (Rīgas Futbola skola). Komandu labāko spēlētāju balvas saņēma Amēlija Lipšāne (FS Metta), Anastasija Beļecka (Rīgas Futbola skola). Darja Jermoloviča (Liepājas Futbola skola), Linda Sazanova (FK Olaine), Ketija Daukšte (FK Jelgava) un Sannija Redzoba (FK Dinamo Rīga/Babīte).

Turnīra spēļu ieraksti pieejami LFF YouTube kanālā.

Sacensības notika 2003.-2005. dzimšanas gada spēlētājām, bet komandas pieteikumā varēja iekļaut arī divas 2006. dzimšanas gada futbolistes.

Pavasara kausa sacensības šīs vecuma grupas spēlētājām futbolā 11:11 pirmoreiz tika ieviestas aizpērn ar mērķi popularizēt meiteņu futbolu Latvijā, sniegt lielāku spēļu praksi U-16 vecuma grupas komandām un sekmēt spēlētāju pāreju no futbola 8:8 uz futbolu 11:11. Abos iepriekšējos turnīros uzvaras laurus plūkušas Rīgas Futbola skolas pārstāves.