Latvijas futbola valstsvienība 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla pirmajā spēlē Skopjē piekāpās Maķedonijas izlasei ar 1:3 (0:2).

Jaunais Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris slovēnis Slaviša Stojanovičs pirms šīs nometnes kandidātu pulkā bija iekļāvis 28 futbolistus. Pēc pēdējām spēlēm Virslīgā viņš nolēma samazināt izlasē iekļauto spēlētāju loku līdz 26 futbolistiem, šoreiz ārpus izlases atstājot divus pussargus Artūru Zjuzinu un Jevgeņiju Kazačoku. Zjuzinam, kura kontā ir 36 spēles valstsvienībā un arī 7 gūti vārti, tā bija pirmā atgriešanās kandidātos pēc ilgāka pārtraukuma, ko ietekmēja spēlētāja savainojumi. Artūrs līdz šim pēdējo maču izlasē bija aizvadījis 2016. gada novembrī spēlē pret Portugāli, kurā izcēlās arī ar gūtiem vārtiem. 2019. gada sezonu viņš sāka Virslīgas komandā RFS. Tikmēr FK Ventspils pussarga Kazačoka kontā līdz šim iekrātas 9 spēles sarkanbaltsarkano rindās. 19. martā, dodoties uz Skopji, no kandidātu loka nācās svītrot arī pieredzējušo pussargu Alekseju Višņakovu, kurš bija iedzīvojies savainojumā un atgriezās savas komandas Riga FC rindās.

Spēli pret Maķedoniju #11vilki izlase aizvadīja Philip II Arena stadionā ar teju 35 tūkstošiem skatītāju vietu. Uz maču ieradās 7043 skatītāju. Vēl pirms spēles šis stadions noteikti labas atmiņas raisīja pirmo reizi valstsvienības rindās iekļautajam FK Liepāja aizsargam/pussargam Kristeram Toberam, kurš pirms gada te bija cīnījies Latvijas U-19 izlases rindās Eiropas čempionāta Elites kārtā, piedzīvojot arī fantastisko 3:2 uzvaru pār Ungārijas vienaudžiem. Mačā pret Maķedoniju viņš veica jau citu ierakstu - 68. minūtē nāca laukumā aiz maiņu, debitējot nacionālās izlases rindās. 18 gadus vecais pussargs nomainīja Riga FC uzbrucēju Artūru Karašausku. Tobers kļuva par pirmo Latvijas izlases futbolistu, kurš dzimis 21. gadsimtā.

Mājiniekiem īpašas emocijas izraisīja Maķedonijas futbola leģendas Gorana Pandeva godināšana. Itālijas A sērijas komandas Genoa futbolists tovakar aizvadīja savu 100. spēli izlases rindās.

Spēles dienā par Latvijas valstsvienības kapteini tika izraudzīts līdzšinējais kapteinis Andris Vaņins, kuram gan spēle neizvērtās veiksmīga. Mača 33. minūtē FC Zurich komandas otrais numurs savā 98. spēlē izlasē bija spiests atstāt laukumu pleca savainojuma dēļ. Tobrīd uz tablo viesiem jau dega divu vārtu deficīts - 0:2, jo 11. minūtē ar spēcīgu sitienu no tuvas distances Vaņinu bija pārspējis Egzijan Alioski, bet 29. minūtē pēc rikošeta vārtu priekšā nevainojamā situācijā nonāca Eljif Elmas un savu iespēju izmantoja.

Kapteiņa apsējs tobrīd nonāca pie centra aizsarga Kaspara Dubras, kurš šādu godu izlases kreklā izpelnījās otro reizi. Pirmā bija 2018. gada vasarā Viļņā, kad ar vārtu guvumu un neizšķirtu pret lietuviešiem Dubra veicināja Latvijas izlases triumfu Baltijas kausa izcīņā.

Vaņina vietā vārtos stājās Polijas Ekstraklasas komandas Gdiņas Arka vārtsargs Pāvels Šteinbors, tiekot pie teikšanas savā piektajā spēlē izlases kreklā. Pāvels aizvadīja lielisku spēli, taču ar to Latvijas izlasei nepietika, lai gūtu vismaz punktu. 87. minūtē pēc Kipras komandas Pafos FC pārstāvja Denisa Rakela centrējuma lieliski otrajā stāvā cīnījās RFS pussargs Vjačeslavs Isajevs, veicinot to, ka Darko Velkoski raidīja bumbu savu vārtu tīklā. #11vilki metās izraut neizšķirtu, un samaksāja ar vēl vieniem zaudētiem vārtiem (1:3). Vispirms kompensācijas 1. minūtē mūsu pussargs Andrejs Cigaņiks, kurš ikdienā spēlē Nīderlandes 1. līgas komandā SC Cambuur, nopelnīja otro dzelteno kartīti spēlē un līdz ar to - arī sarkano, bet 90.+3. minūtē no tuvas distances otro reizi tovakar izcēlās Eljif Elmas.

Kvalifikācijas cikla turpinājumā Latvijas izlase svētdien, 24. martā, Varšavā spēlēs pret Polijas izlasi, kas pirmajā spēlē viesos uzvarēja Austriju 1:0. Cīņā pret poļiem Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt Andrejs Cigaņiks, kurš pret Maķedoniju nopelnīja sarkano kartīti, un nākamā spēle viņam būs jāizlaiž. Citā G grupas spēlē tovakar Haifā Izraēla cīnījās neizšķirti 1:1 ar Slovēniju.