Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgas 15. vidusskolas sporta hallē risinājās bērnu un jauniešu turnīra Rīgas kauss futbolā telpās 2005.-2009. g.dz. zēniem finālsacensības četrās vecuma grupās.

Starp 2005. dzimšanas gada futbolistiem labākie bija TFS Nikars-Vanagi (plašāk - ŠEIT), par gadu jaunāku spēlētāju konkurencē uzvarēja SK Super Nova (plašāk - ŠEIT), 2007. dzimšanas gada spēlētāju turnīrā arī triumfēja SK Super Nova (plašāk - ŠEIT), savukārt labākā 2009. dzimšanas gada futbolistu komanda bija TFS Nikars-Vanagi (plašāk - ŠEIT).

Četras minētās komandas pārstāvēs Rīgu valsts mēroga finālsacensībās, kas notiks 11. martā Kuldīgā (2005), 12. martā Salaspilī (2007), 13. martā Smiltenē (2009) un 14. martā Rēzeknē (2006). Tikmēr 2008. dzimšanas gada komandas par čempionu titulu sacentīsies 15. martā Madonā.

Kā vēstīts, sacensības organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiālu atbalstu sacensību apbalvojumu nodrošināšanā, kamēr pārējās izmaksas – laukuma īri, tiesnešu un tehniskā personāla apmaksu, u.c. – sedz Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA).

Turnīra uzdevumi ir nodrošināt Rīgas reģiona bērnu un jaunatnes futbola klubus ar iespēju startēt bezmaksas sacensībās ziemas periodā, noteikt spēcīgāko Latvijas galvaspilsētas bērnu un jaunatnes klubu futbolā telpās, kas pārstāvēs Rīgas reģionu Latvijas finālsacensībās, kā arī noteikt sacensību labākos futbolistus.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija