Latvijas nacionālās futbola izlases kandidātiem jābūt gataviem pacietīgam un pakāpeniskam darbam pie valstsvienības spēles zīmējuma attīstīšanas, bet komandas kodolu jāveido spēlētājiem ar augstu motivāciju un degsmi uzvilkt izlases kreklu, uzsver Latvijas izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Nākamajā nedēļā Slaviša Stojanovičs preses konferencē uzrunās pašmāju medijus un futbola sabiedrību kā Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris, kad vienlaikus tiks nosaukti arī uz valstsvienību izsauktie kandidāti pirmajām divām 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm izbraukumā pret Maķedoniju (21. marts) un Poliju (24. marts).

"Mums ir jāapzinās, ka mums ir ļoti sarežģīta apakšgrupa, kurā nebūsim starp favorītiem. Jā, tajā nav kāda no Eiropas lielākajiem grandiem, tomēr mums pretiniekos ir vairākas līdzvērtīgi augsta līmeņa komandas, kas visas tēmēs uz pirmās vietas izcīnīšanu. Pēc UEFA Nāciju līgas spēlēm mēs zinām, kurā vietā uz Eiropas futbola kartes pašlaik atrodamies," pauž Stojanovičs. "Tāpēc uzskatu, ka mums ir jāatgriežas pie pamatiem un jāizveido izlases kodols ar degsmi aizstāvēt sava karoga krāsas. Iesim uz priekšu soli pa solim, cenšoties katrā no spēlēm progresēt. Katra no gaidāmajām spēlēm mums būs sarežģīta, tāpēc mums ir maksimāli jākoncentrējas un jānodemonstrē labāks sniegums par to, kas redzēts iepriekš."

Pēc pirmajām divām 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm #11vilki atkal vienkopus pulcēsies jūnijā, kad Daugavas stadions Rīgā uzņems mačus pret Izraēlu (7. jūnijs) un Slovēniju (10. jūnijs). Vēl Latvijas izlases apakšgrupā spēlē Austrija, ar kuru 6. septembrī izbraukumā komanda noslēgs atlases sacensību pirmo apli.

"Saprotu, ka gan Latvijā, gan Slovēnijā šķiet interesants fakts, ka gaidāmajā turnīrā es kā Latvijas izlases galvenais treneris tikšos ar sev tik tuvo Slovēniju. Ticu, ka man tā būs savāda situācija un rets notikums, tomēr tas būs tikai ceturtais mačs kvalifikācijas turnīrā. Pirms tā mūs gaida daudz ļoti svarīgu soļu," saka Stojanovičs. "Slovēnijai ir ļoti spēcīga izlase ar labu treneri, un tā noteikti ir sava veida klusais šīs apakšgrupas favorīts. Protams, tās lielākā zvaigzne ir vārtsargs Jans Oblaks, kuram tieši es devu pirmo iespēju pierādīt sevi izlasē. Man ir zināms lepnums, ka saskatīju viņā potenciālu un sniedzu palīdzīgu roku, lai vēlāk viņš sevi apliecinātu kā, manuprāt, vienu no labākajiem vārtsargiem pasaulē."

Slovēnijas speciālists Stojanovičs, kurš vairākas reizes kļuvis par valsts čempionu gan Slovēnijā, gan Serbijā, vienlaikus izpelnoties arī dažādas individuālās balvas, ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) noslēdzis trīs gadu līgumu.