Par labāko Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta U-14 vecuma grupas komandu Elites grupas konkurencē kļuvusi Rīgas Futbola skola-1, kamēr Attīstības grupā labākās bija iepriekšējos divos gados šajā vecumā čempionu titulu ieguvušās Rēzeknes BJSS pārstāves.

Komandas U-14 vecuma grupā šosezon, līdzīgi kā Latvijas jaunatnes čempionātā, sadalītas Elites un Attīstības grupās. Katrā no tām spēlē pa sešām komandām, kur pēc viena apļa cīņām sekoja izslēgšanas mači. Tur automātiski pusfinālā bija iekļuvušas katras grupas divas labākās komandas, pārējām četrām izspēlējot ceturtdaļfināla kārtu.

Rīgas Futbola skola-1 pusfinālā ar 6:2 uzvarēja FS Metta komandu, kas pirms tam ar 4:2 bija pārspējusi FK Iecava meitenes, bet citā pusfināla mačā Liepājas Futbola skola ar 1:5 piekāpās AFA Olaine futbolistēm, kuras iepriekš ceturtdaļfinālā ar 5:1 sarūgtināja Babītes SK vienību. Izšķirošajā spēlē par zelta medaļām Rīgas Futbola skola-1 ar 3:1 apspēlēja AFA Olaine komandu, bet bronzas medaļas izcīnīja liepājnieces, pēc 4:4 neizšķirta pamatlaikā pēcspēles sitienos ar 3:2 uzvarot FS Metta vienību.

Tikmēr Attīstības grupā līdz finālam aizkļuva Rēzeknes BJSS un Rīgas Futbola skola-2 komandas, Latgales pārstāvēm triumfējot pēcspēles sitienos ar 2:1 (pamatlaikā – 1:1). Trešajā vietā šeit ierindojās FB Gulbene, savā noslēdzošajā mačā ar 3:0 apspēlējot FK Dinamo Rīga meitenes.

Elites grupā par labāko turnīra spēlētāju nosauca Marinu Teļukeviču (Rīgas Futbola skola-1), bet labākās vārtsardzes balva tika Keitai Supei (Rīgas Futbola skola-1). Komandu individuāli labāko spēlētāju balvas saņēma Alīna Ansone (Rīgas Futbola skola-1); Loreta Auziņa (AFA Olaine), Emija Emīlija Saule (Liepājas Futbola skola), Amēlija Lipšāne (FS Metta), Monta Ščucka (FK Iecava) un Ketija Putniņa (Babītes SK).

Savukārt Attīstības grupā Viktorija Višņakova (Rēzeknes BJSS) tika nosaukta par čempionāta labāko spēlētāju, bet Luīze Survillo (Rīgas Futbola skola-2) ieguva labākās vārtsardzes balvu. Komandu rindās labākās spēlētājas bija Žasmina Kadirova (Rēzeknes BJSS), Jekaterina Kondakova (Rīgas Futbola skola-2), Estere Tīna Sokirka (FB Gulbene), Sofija Ļošaja (FK Dinamo Rīga), Madara Štipenbaha (FK Tukums 2000) un Sabīna Kātiņa (FK Bandava).

Salīdzinot ar pērno sezonu, komandu skaits, kas piedalās Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā, ir samazinājies līdz 55, tomēr audzis klubu skaits, kuru komandas piedalās sacensībās, un tas liecina par arvien plašāku un nemainīgi augošu Latvijas meiteņu futbola ģeogrāfiju. Vēl 2016. gadā čempionātā spēkus samēroja kopumā 39 komandas, aizpagājušajā sezonā to skaits pieauga līdz 51 vienībai, bet pērn čempionāta dalībnieku skaits bija bagātinājies par vēl 12 komandām, sasniedzot 63.

Čempionāts pēc sabraukumu principa norisināsies līdz martam. Pirmajā un Otrajā divīzijā spēkojas meitenes, kas dzimušas 2004. gadā un vecākas, U-14 grupā – 2005./2006. gadā dzimušās, U-12 grupā – 2007./2008. gadā dzimušās, bet U-10 grupā – 2009./2011. gadā dzimušās.

Čempionāta spēles šosezon uzņem sporta zāles Rīgā, Spuņciemā, Maltā, Talsos, Olainē, Jaunolainē, Babītē un Iecavā.