Par jauno Latvijas nacionālās futbola izlases galveno treneri apstiprināts Slovēnijas speciālists Slaviša Stojanovičs, ar kuru Latvijas Futbola federācija (LFF) noslēgusi trīs gadu līgumu.

Kādreizējais Slovēnijas izlases galvenais treneris, kurš iepazinis Latvijas futbolu, iepriekš strādājot pie Riga FC kluba stūres, Latvijā ieradīsies nākamnedēļ. Stojanovičs jau uzsācis darbu ar izlases kandidātu atlasi un novērtēšanu, kā arī valstsvienības darba plāna sastādīšanu.

"Stojanovičs karjeras laikā ieguvis pieredzi darbā ar divu valstu izlasēm, turklāt viņš teicami pārzina vienu no mūsu komandas pretiniekiem gaidāmajā kvalifikācijas turnīrā – Slovēniju. Līdzās pieredzei darbā ar valstsvienībām viņa spēcīgo pušu skalā liekama arī izpratne par Latvijas futbolu un Latvijas spēlētāju mentalitāti, kā arī spēja izcīnīt lielas uzvaras. To viņš ir pierādījis gan Slovēnijas, gan Serbijas čempionātā," pauž LFF prezidents Kaspars Gorkšs. "Trenera kompetence, pieredze, entuziasms strādāt ar Latvijas izlasi un skaidrs redzējums par tās tālāko attīstību – tas ir spēcīgs vērtību kopums. Mēs vēlējāmies nolīgt treneri ilgtermiņa sadarbībai, un arī šajā punktā mūsu uzskati sakrita."

"Stojanovičs bija mūsu pirmais kandidāts, mūsu prioritāte Latvijas izlases galvenā trenera meklējumos. Viņu uzrunājām jau pērnā gada decembrī, tomēr situāciju sarežģīja trenera saistības ar viņa iepriekšējo darba vietu, tāpēc izskatījām vēl citus potenciālos kandidātus, kuri visi tika prezentēti LFF valdes locekļiem jau pagājušā gada izskaņā. Esmu patiesi gandarīts, ka notikumu attīstība ļāva mums atgriezties pie mūsu pirmās kandidatūras," piebilst LFF prezidents.

Trenera karjeras laikā Stojanovičs strādājis ar četriem dažādiem Slovēnijas klubiem, kā arī ar komandām Serbijā, Beļģijā, Ķīnā, Latvijā un Bulgārijā. Pašmāju līdzjutējiem treneris vairāk ir zināms kopš 2017. gada, kad viņš vadīja Virslīgas komandu Riga FC, tajā sezonā iekļūstot Latvijas kausa finālā. Trenera pēdējā darba vieta bija Bulgārijas vienība Sofijas Levski.

Nacionālo izlašu līmenī Stojanovičs darbojies Apvienoto Arābu Emirātu valstsvienības treneru korpusā, bet no 2011. gada oktobra līdz 2012. gada decembrim bijis Slovēnijas izlases galvenais treneris.

Stojanovičs trenera karjeras laikā ar NK Domžale divreiz kļuvis par Slovēnijas čempionu, turklāt ir gados jaunākais treneris čempionāta vēsturē, kuram tas padevies divreiz pēc kārtas, bet vienreiz izcīnījis zelta medaļas arī Serbijas nacionālajā čempionātā kopā ar Belgradas Crvena zvezda.

Treneris pirmoreiz pašmāju medijus un līdzjutējus uzrunās vēlāk martā, nosaucot spēlētājus, kuri Latvijas valstsvienības sastāvā gatavosies pirmajām 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm izbraukumā pret Maķedoniju (21. martā) un Poliju (24. martā).