Šā gada 17. februārī Rīgas 15. vidusskolas sporta hallē risinājās bērnu un jauniešu turnīra Rīgas kauss futbolā telpās 2005.-2009.g.dz.zēniem sacensības 2007. gadā dzimušajiem futbolistiem. Deviņu komandu konkurencē ceļazīmes uz finālu, kas risināsies 2. martā, nodrošināja FS Daugava Rīga, TFS Nikars-Vanagi, SK Super Nova un SC Mārupe.

Deviņas turnīra dalībnieces tika sadalītas divās apakšgrupās, attiecīgi pa četrām un piecām vienībām katrā no tām, finālam kvalificējoties abu grupu divām spēcīgākajām komandām. A apakšgrupā pa sešiem punktiem ieguva uzreiz trīs vienības, kas savstarpējos dueļos uzveica cita citu, tādēļ labāko divu noteikšanai nācās skatīt savstarpējo spēļu gūto un zaudēto vārtu starpību. Šeit priekšrocību ieguva FS Daugava Rīga (+1) un TFS Nikars-Vanagi (0), atstājot trešajā pozīcijā FS Garkalne Rakari/Zaļi (-1), kamēr ceturtajā vietā ierindojās punktus neieguvusī SK Vēsma.

Tikmēr B apakšgrupā ar desmit iekrātiem punktiem četrās cīņās pirmajā vietā finišēja FS Leevon, tomēr līdz ar šīs komandas nespēju startēt Rīgas čempionāta finālsacensībās ceļazīmes uz izšķirošo stadiju nopelnīja divas nākamās labākās vienības - SK Super Nova (9) un SC Mārupe (7). Ar trim punktiem sacensības pabeidza FS Garkalne Rakari/Zili, bet kā piektā tabulā ierindojās FK Jūrnieks.

Kā minēts, fināla sacensības šīs vecuma grupas četrām labākajām vienībām notiks 2. martā no plkst. 9:30 līdz plkst. 12:00, bet uzvarētāja iegūs tiesību pārstāvēt Rīgu Latvijas mēroga finālsacensībās, kas notiks 12. martā Salaspilī.

Jau 24. februārī šajā pašā hallē notiks sacensības 2005. gadā dzimušajiem futbolistiem, kur spēkus samēros deviņas vienības.

Sacensības organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiālu atbalstu sacensību apbalvojumu nodrošināšanā, kamēr pārējās izmaksas – laukuma īri, tiesnešu un tehniskā personāla apmaksu, u.c. – sedz Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA).

Turnīra uzdevumi ir nodrošināt Rīgas reģiona bērnu un jaunatnes futbola klubus ar iespēju startēt bezmaksas sacensībās ziemas periodā, noteikt spēcīgāko Latvijas galvaspilsētas bērnu un jaunatnes klubu futbolā telpās, kas pārstāvēs Rīgas reģionu Latvijas finālsacensībās, kā arī noteikt sacensību labākos futbolistus.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija