No 15. februāra līdz pat 1. martam risināsies pieteikšanās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētajam un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītajām tradicionālajām Rīgas jaunatnes futbola 2019. gada meistarsacīkstēm. Tāpat iespējams pieteikties Ādas Bumbas sacensībām, kas RFF pārziņā notiek sadarbībā ar LFF un Mārupes Sporta centru. Rīgas jaunatnes čempionātu organizatoriskā sapulce plānota 26. martā plkst. 12:00 Elektrum Olimpiskā centra konferenču zālē 2. stāvā.

Rīgas pilsētas jaunatnes čempionāts risināsies trijās vecuma grupās līdz jūnija beigām, kur U-10, U-11 un U-12 A apakšgrupu dalībnieces cīnīsies par medaļām un kausiem, bet tieši U-12 vecuma grupas vienības – arī par kvalifikāciju uz Latvijas finālsacensībām vasaras beigās. Sacensības notiks Latvijas galvaspilsētas laukumos pēc klubu izstrādāta un RFF apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 30. jūnijam. Spēles ilgums U-12 vecuma A grupā paredzēts 2x25 minūšu apjomā, bet U-12 B grupas, kā arī U-11 un U-10 sacensībās mači ilgs 2x20 minūtes.

Atšķirībā no iepriekšējo gadu turnīriem šoreiz nenotiks sacensības U-9 vecuma grupā. Gaidāmajā sezonā arvien vēl plānoti B grupu turnīri U-11 un U-10 komandām, bet organizatori aicina klubu pārstāvjus pakāpeniski pārorientēt B komandu dalību vasaras periodā uz dažādiem festivāliem un turnīriem.

Visās trijās vecuma grupās komandas tiks sadalītas A un B grupās pēc iepriekšējas vienošanās, aizvadot viena apļa turnīru. LFF rīkotajam Latvijas čempionāta finālam kvalificēsies tikai U-12 vecuma grupas A apakšgrupas pirmās trīs vietas. Klubiem, kuriem vienā vecuma grupā ir komandas A un B grupās, ir tiesības pieteikt katrai B grupas spēlei no A grupas divus spēlētājus.

Tikmēr no maija līdz septembrim klubu jaunatnes U-13 un U-15 vienības varēs pārbaudīt spēkus sacensībās Ādas Bumba, kas pēc sabraukumu principa brīvdienās risināsies Jaunmārupes un Mārupes stadionos. Spēles laiks plānots 2x20 minūšu apjomā, labākajām komandām katrā vecuma grupā kvalificējoties LFF rīkotajam finālturnīram. Ādas Bumbas sacensībām nedrīkstēs pieteikt šī gada Latvijas jaunatnes čempionāta Elites grupas spēlētājus.

Abu turnīru galvenie uzdevumi ir popularizēt futbolu Rīgas pilsētas jaunatnes vidū un sekmēt jauno futbolistu meistarības izaugsmi.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija