DSV futbolisti arvien saglabā vadību Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā SynotTip 2018./2019. gada Rīgas telpu futbola čempionāta izšķirošajā etapā. Spēcīgākajā jeb D apakšgrupā, kur deviņas komandas sadala turnīra galvenās balvas, DSV tuvāko konkurenti Bettend.com apsteidz par trim, bet vēl pozīciju zemāk esošo FK Rīnūži/Grifs AG – par sešiem punktiem.

Iepriekšējās nedēļas ietvaros DSV futbolisti aizvadīja divus mačus pret Pafbet.lv, kaldinot panākumus gan savā laukumā, gan izbraukumā – 4:1 un 3:0. Ar identisku bilanci šajā laika periodā cīnījās arī Bettend.com, kas divkārt sarūgtināja NAPALM, uzveicot to ar rezultātiem 9:2 un 6:2. Pirmajā no šiem dueļiem jo īpaši jāatzīmē Vitālija Ziļa veikums, kura rēķinā četri precīzi raidījumi.

Vienu reizi laukumā devās cita godalgoto vietu pretendente FK Rīnūži/Grifs AG, kas dalīja punktus uz pusēm ar FK Zep/Forevers (1:1). Panākumu pār FK Zep/Forevers izcīnīja ceturtajā pozīcijā esošā RTU/Viesulis (17), kas, pateicoties četriem Renāra Pastara trāpīgajiem sitieniem, guva virsroku pār sāncensi ar rezultātu 7:3.

Neskaitot iepriekš minēto līderu kvartetu, desmit punktu robežu patlaban izdevies pārsniegt vēl tikai Futbola Parks/LSPA (13). Pa deviņiem punktiem savākušas Pafbet.lv un USB, pa astoņiem – FK Zep/Forevers un NAPALM.

Rīgas čempionāta otrā etapa E grupā, kur dalībnieces sadala 10.-15. pozīciju kopējā vērtējumā, kā arī Cerību kausa trofeju, jāatzīmē divas Baltic International Bank (BIB) uzvaras pār Industrial Steel Group – 6:4 un 4:2. Līderes statusu šeit arvien ieņem Rīgas Pašvaldības Policija (16), kas aizvadītajā nedēļā ar 3:1 uzveica FK Stopiņi/LAS, bet otrajā vietā ierindojas FC Raita (10).

F grupā pašreizējā brīdī nedaudz priekšā konkurentēm atrodas Evolution Latvia (14), kuras rēķinā četri no maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem – triumfs pret AVANTEX (6:2) un neizšķirts ar OSK Ostnieks (3:3). Pa 13 punktiem RegVardy/Anzāģe un Olaine vienību rēķinā – pirmā ar minimālu 1:0 pārvarēja AVANTEX pretestību, kamēr Olaine svinēja tehnisko uzvaru pār Estoty/JOMA TEAM.

Savukārt G grupā, kur bez Cerību kausa trofejas sadalīšanas arī notiek spēkošanās par 22.-27. pozīciju turnīra kopvērtējumā, tabulas priekšgalā arvien pārliecinoši atrodas FK Reinards/Ropaži (18), kas guva kārtējos trīs punktus cīņā ar Baldone (7:4). Neviena no pārējām piecām vienībām šajā grupā joprojām nav pārsniegusi desmit punktu robežu.

Tikmēr H grupā, kur spēkus samēro trīs pēc pirmā etapa rezultātiem vājākās Rīgas čempionāta dalībnieces, minētajā laika periodā risinājās divi dueļi. FC Maskachka izbraukumā ar 9:5 lika kapitulēt FC PETROW STAR, savukārt šo vienību atbildes cīņā pēc divām dienām uzvarētājs noteikts netika – 7:7.

Sacensību rezultatīvākais futbolists joprojām ir Bettend.com uzbrukuma līderis Aleksejs Bespalovs, kura rēķinā šobrīd jau 55 trāpīgi raidījumi.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija