Piektdien, 15. februārī, norisinājās gaidāmās Sieviešu futbola līgas (SFL) un Sieviešu futbola 1. līgas sezonas dalībnieku tikšanās ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sieviešu futbola nodaļu, izrunājot čempionātu aktualitātes un veicot kalendāra izlozi.

Ievērojamas izmaiņas jaunajā sezonā piedzīvos SFL jeb Latvijas vadošā sieviešu futbola līga, kurā iepriekšējo četru komandu vietā startēs sešas vienības, četrām no tām esot jaunpienācējām. No pērnās sezonas dalībniecēm līdzās pēdējo sešu gadu čempionvienībai Rīgas Futbola skola sacensībās arī šosezon startēs vienīgi Riga United FC. Līgu papildinājušas pērn 1. līgā startējušās FS Metta, FK Olaine un BFC Daugavpils komandas, kā arī klāt nākusi spēcīgu sastāvu nokomplektējusī FK Dinamo Rīga vienība.

SFL turnīru paredzēts rīkot trīs apļos, katrai no komandām aizvadot pa 15 spēlēm.

Pēdējo gadu SFL vicečempione Liepājas Futbola skola šogad pārcelsies uz Sieviešu futbola 1. līgu, kur tai pievienosies arī pērn SFL turnīrā startējusī Rēzeknes BJSS vienība. Kopumā turnīrā līdzīgi kā 2018. gadā spēkus samēros 11 komandas, starp kurām būs arī pērn tajā redzētās Rīgas Futbola skola-2, Rēzeknes novada BJSS, FK Laidze/Talsu NSS, FK Iecava/FK Jelgava, SK Imanta un SK Super Nova. Trīs citas komandas apņēmušās kļūt par 1. līgas jaunpienācējām – FK Priekuļi, FK Dinamo Rīga-2 un FK Auda. Izceļams, ka FK Priekuļi personā pēc ilga pārtraukuma kādā no Latvijas sieviešu futbola līgām spēlēs komanda no Vidzemes.

Sieviešu futbola 1. līgā, kurā pērn uzvarēja FS Metta, sacensības notiks vienā aplī, kam sekos komandu sadalīšanās divās otrā posma grupās. Tajās vēl vienā aplī vienības savā starpā sadalīs 1./6. un 7./11. vietu.

Sieviešu futbola sezonas sākums paredzēts aprīļa ievadā. Turnīru spēļu kalendāri tiks publicēti pēc to saskaņošanas.