Svētdien Rīgas 15. vidusskolas sporta hallē risinājās Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīra piektā kārta. Tās ietvaros ceturto panākumu kaldināja PNB banka, saglabājot vadību sacensību kopvērtējuma tabulā. Trīs punktu atstatumā līderei seko tās tuvākās konkurentes Baltic International Bank (BIB) un Citadele banka.

PNB banka telpu futbolisti svētdien ļoti spraigā cīniņā ar rezultātu 3:2 uzveica Latvijas Banka vienību. Jau septītajā mača minūtē pašreizējā līdere nonāca iedzinējas lomā ar rezultātu 0:2, sāncenšu rindās precīzi sitot Armandam Jasānam un Leo Ašmanim, tomēr pēc šāda notikumu pavērsiena PNB banka prata mainīt cīņas gaitu. Spēles 16. minūtē Igors Rahovskis samazināja rezultāta deficītu līdz minimumam, otrā puslaika sākumā Aleksandrs Upenieks panāca līdzsvaru, savukārt 33. minūtē Ervīns Keišs izvirzīja vadībā jau PNB banka komandu. Šāds rezultāts arī saglabājās līdz tiesneša beigu svilpei.

Pie panākumiem tika arī abas iepriekš minētās līderes galvenās konkurentes turnīra tabulā. BIB futbolisti, pateicoties Sergeja Kotova un Mihaila Nosika Hat-trick, ar rezultātu 7:2 sarūgtināja Luminor, kaut arī mača ievadā pēdējā ieguva ātru 2:0 pārsvaru. Uzvarētāju sastāvā vēl vārtus guva arī Igors Derbakovs, kamēr Luminor sastāvā viens trāpīgs raidījums Andrim Gudelam, bet vēl reizi bumba pabija BIB vārtos pēc pašu spēlētāja netīša raidījuma.

Tāpat par  trim punktiem savu kopējo bagāžu papildināja Citadele banka, kas ar 3:1 pārspēja PricewaterhouseCoopers, divreiz izceļoties Jānim Dambergam, bet vienus vārtus gūstot Aleksejam Bespalovam, kurš ar kopumā deviņiem trāpīgiem sitieniem ir sacensību rezultatīvākais futbolists. PricewaterhouseCoopers rindās vienu reizi mača protokolā atzīmējās Dmitrijs Suharevskis.

Sacensību nākamā jeb priekšpēdējā kārta paredzēta 17. februārī. Jo īpaša uzmanība tajā jāpievērš plkst. 18:00 paredzētajam duelim starp PNB banka un Citadele banka, kam būs īpaša nozīme cīņā par medaļu sadalījumu.

Kā minēts, Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru turnīrs notiek jau 18. reizi un līdzīgi kā iepriekšējos gadus tiek organizēts ar mērķi sekmēt biznesa un personisko kontaktu stiprināšanu starp finanšu nozares organizācijām un to darbiniekiem, organizēt aktīvu atpūtu, popularizēt telpu futbolu, kā arī noskaidrot meistarīgākās komandas un spēlētājus finanšu nozarē.

Pērn deviņu vienību konkurencē ceturto gadu pēc kārtas regulārajā čempionātā triumfēja ABLV Bank, kas pēcāk ieguva arī kausa trofeju.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija