Apgriezienus turpina uzņemt Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā SynotTip 2018./2019. gada Rīgas telpu futbola čempionāta izšķirošais etaps. Spēcīgākajā jeb D apakšgrupā, kur deviņas komandas sadala turnīra galvenās balvas, patlaban vienvadību pārņēmusi DSV, bet tās tuvākās sekotājas ir FK Rīnūži/Grifs AG un Bettend.com.

Iepriekšējās nedēļas ietvaros DSV futbolisti aizvadīja divus mačus, gūstot pārliecinošu panākumu pār Futbola Parks/LSPA (7:1, trīs vārti Mihailam Ivanovam), kā arī atstājot "sausā" USB vienību – 4:0. Patlaban DSV D apakšgrupas kopvērtējuma tabulā savākusi 19 punktus, par diviem apsteidzot FK Rīnūži/Grifs AG (17), bet par trim – Bettend.com (16).

Salīdzinoši labām sekmēm šajā laika periodā cīnījās arī abas minētās līderes tuvākās konkurentes. FK Rīnūži/Grifs AG divkārt tikās ar RTU/Viesulis, svinot uzvaru (5:3) un cīnoties neizšķirti (6:6), kamēr Bettend.com abos dueļos bez lielām grūtībām pārvarēja Pafbet.lv pretestību (7:2 un 7:1), pa Hat-trick katrā no mačiem realizējot attiecīgi Vitālijam Ziļam un Aleksejam Baranovam.

Patlaban grupā ceturto pozīciju ieņem RTU/Viesulis (14), bet neviena no pārējām piecām vienībām nav pārsniegusi desmit punktu robežu. To vidū ietilpst Futbola Parks/LSPA (10), Pafbet.lv un USB (pa 9), kā arī NAPALM (8) un FK Zep/Forevers (7).

Kā iepriekš vēstīts, trijās no nākamajām grupām – E, F un G – atbilstoši pirmā posma rezultātiem pa sešām katrā sadalītas citas Rīgas čempionāta vienības, kas spēkojas par pirmo vietu attiecīgajā apakšgrupā un Cerību kausa trofeju. E grupā vadības grožus arvien saglabā Rīgas Pašvaldības Policija (13), aizvadītajā nedēļā dalot punktus uz pusēm ar Baltic International Bank (2:2). Tāpat jāatzīmē divu līderes tuvāko sāncenšu – FC Raita (10) un FK Kadaga (9) – savstarpējā spēkošanās, kur abpusēji rezultatīvā duelī ar 7:5 triumfēja FC Raita

F grupā pašreizējā brīdī pa 10 punktiem savākušas uzreiz trīs komandas - RegVardy/Anzāģe, Olaine un Evolution Latvia. No šo vienību veikuma jāizceļ divas Evolution Latvia uzvaras pār Estoty/JOMA TEAM (4:1 un 6:4), kā arī Olaine telpu futbolistu spraigā cīņā gūtais panākums pār RegVardy/Anzāģe – 2:1.

Savukārt G grupā, kur bez Cerību kausa trofejas sadalīšanas arī notiek spēkošanās par 22.-27. pozīciju turnīra kopvērtējumā, tabulas priekšgalā pārliecinoši atrodas FK Reinards/Ropaži (15), kas guva kārtējos trīs punktus cīņā ar Baldone (11:3, četri vārti Anatolijam Mežeckim). Neviena no pārējām piecām vienībām šajā grupā nav pārsniegusi desmit punktu robežu.

Aizvadītās nedēļas laikā spēles nenotika H grupā, kur spēkus samēro trīs pēc pirmā etapa rezultātiem vājākās Rīgas čempionāta dalībnieces.

Sacensību rezultatīvākais futbolists joprojām ir Bettend.com uzbrukuma līderis Aleksejs Bespalovs, kura rēķinā šobrīd jau 54 trāpīgi raidījumi.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija