Šā gada 2. februārī Rīgas  15. vidusskolas sporta hallē ar 2006. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupas sacensībām startēja bērnu un jauniešu turnīrs Rīgas kauss futbolā telpās 2005.-2009.g.dz. zēniem, kas risinās jau piekto gadu pēc kārtas. Astoņu komandu konkurencē ceļazīmes uz finālu, kas risināsies 3. martā, nodrošināja SK Super Nova, Riga United FC, FS Garkalne Rakari un Fariona FK.

Salīdzinot ar iepriekš plānoto noticis dalībnieku skaita pieaugums – iepriekš plānoto 39 vienību vietā sacensībās piedalīsies 17 klubu pārstāvēta 41 komanda. Līdz ar šīm izmaiņām pieņemts arī lēmums, ka apakšgrupās, kur četru dalībnieču vietā būs pārstāvētas piecas, spēles laiks būs 15 minūtes nevis 2x10 minūtes, kā plānots iepriekš.

2006. gadā dzimušo bērnu vecuma grupas sacensībās astoņas dalībnieces tika iepriekš sadalītas divās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. A apakšgrupā ceļazīmi uz finālu nodrošināja visus mačus uzvarējusī SK Super Nova (9), kas atstāja aiz sevis Riga United FC (6), kā arī JFK Daugava (3) un FK Jūrnieks (0). Abu līderu centrālajā spēlē SK Super Nova guva virsroku pār Riga United FC ar minimālu 3:2 handikapu. Tikmēr B grupā trīs uzvaras tikpat mačos izcīnīja FS Garkalnes Rakari (9), uzrādot arī izcilu gūto un zaudēto vārtu attiecību – 23:2. Tāpat 3. martā paredzētajam finālam kvalificējās Fariona FK, bet divas nākamās pozīcijas kopvērtējumā ieņēma attiecīgi FS Leevon (3) un SK Vēsma (0).

Izšķirošās cīņas par ceļazīmi uz Latvijas mēroga finālturnīru 3. martā Rīgas 15. vidusskolas sporta hallē risināsies no plkst. 12:30 līdz plkst. 15:00, četrām dalībniecēm aizvadot viena riņķa turnīru.

Savukārt jau 10. februārī šajā pašā hallē notiks sacensības 2009. gadā dzimušajiem futbolistiem, kur spēkus samēros deviņas vienības.

Kā vēstīts, visu vecuma grupu uzvarētāji kvalificējas Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētajām finālsacensībām futbolā telpās, kur spēkosies ar labākajām pārējo piecu valsts reģionu pārstāvēm laika periodā no 11. līdz 15. martam.

Sacensības organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) ar LFF finansiālu atbalstu sacensību apbalvojumu nodrošināšanā, kamēr pārējās izmaksas – laukuma īri, tiesnešu un tehniskā personāla apmaksu, u.c. – sedz Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA).

Plašāka informācija un foto galerijas pieejamas ŠEIT.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija