Līdz ar Kr. Barona ielas 116A sporta kompleksa pārbūves projekta realizēšanas ieceri, Latvijas Futbola federācija (LFF) uzsāk Latvijas futbola vēstures materiālu ievākšanu, uzskaiti un sistematizēšanu, ar mērķi rekonstruētā futbola stadiona telpās izveidot Latvijas futbola vēstures un panākumu muzeju, tādējādi godinot Latvijas futbola varoņus, kā arī svarīgākos notikumus un panākumus jau gandrīz 100 gadu ilgajā vēsturē.

LFF tic, ka šāda muzeja izveide palielinās sabiedrības interesi par futbolu kopumā gan Latvijas iedzīvotāju, gan ārzemnieku vidū, turklāt sniegs Latvijas futbola jaunajai paaudzei nepieciešamo iedvesmu nākotnes panākumu kaldināšanā. Zīmīgi, ka LFF futbola muzeja izveides iecere vienlaikus sakrīt ar FIFA Pasaules futbola muzeja izveidi Šveices pilsētā Cīrihē, kas plānota 2016.gada sākumā.

Plānots, ka līdz pat sporta projekta uzbūvēšanas brīdim tiks apkopoti pieejamie materiāli par Latvijas futbola vēsturi un panākumiem kopumā trijos laika periodos:

  1. Latvijas pirmās brīvvalsts laiks (kopš 1918.gada 18.novembra līdz II Pasaules kara sākumam)
  2. Latvijas PSR laiks (pēc II Pasaules kara līdz 1991.gadam)
  3. Latvijas neatkarības atjaunošanas laiks (kopš 1991.gada)

Materiālu vākšana un uzskaite

LFF aicina futbola sabiedrību un visus Latvijas iedzīvotājus nodot viņu rīcībā esošos audiovizuālus materiālus par norādītajiem trijiem laika periodiem. Ar īpašu interesi tiek gaidīti pirmo divu posmu materiāli. Plānots, ka muzeja ekspozīcijas atklāšanas brīdī tiks norādīti arī materiālus iesniegušie autori. Vienlaikus ar materiālu ievākšanu, notiks to sistematizācija un uzskaite.

LFF Futbola muzeja kolekcijas izveide ir atbildīgs un vienlaikus apjomīgs darbs, kurš šodien ir uzticēts savulaik ilggadējam Latvijas nacionālās futbola izlases ģenerālmenedžerim, šobrīd LFF vēsturniekam un statistiķim Genādijam Karavajevam.

Futbola līdzjutēji tiek aicināti informēt par viņu rīcībā esošajiem materiāliem un privātajām kolekcijām Latvijas Futbola federāciju:

  • ar epastu info@lff.lv un media@lff.lv starpniecību;
  • ofisa telefons telefons +371 67292988 (darba laikā);
  • LFF biroja adrese: Grostonas iela 6b, Rīga, LV-1013, Latvija (futbola halles 2.stāvs, ieeja no Vesetas ielas)!

Latvijas Futbola federācija jau iepriekš izsaka pateicību visiem cilvēkiem, kas sniegs savu ieguldījumu Latvijas futbola vēstures atspoguļošanā!


Latvijas Futbola federācija