Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas jaunā sezona sāksies citādāk, nekā ierasts, jo nākamajās divās nedēļas nogalēs pa trim akadēmijas U-15 un U-14 vecuma izlasēm piedalīsies starptautiskajā Riga Cup turnīrā jauniešiem.

Staicelē notiekošajos LFF Futbola akadēmijas reģionālo izlašu turnīros, talantu skatēs un mācību-treniņu spēlēs 2019. gadā piedalīsies 2004., 2005. un 2006. dzimšanas gada futbolisti, vecākajiem no kuriem šis būs pēdējais apmācību gads akadēmijā, bet jaunākajiem - pirmais. Šī būs astotā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

Pirmoreiz divu vecumu apvienotās LFF Futbola akadēmijas komandas gada ievadā startēs starptautiskajā Riga Cup turnīrā, kas līdz ar to ievadīs jauno LFF Futbola akadēmijas sezonu. Vispirms no 25. līdz 27. janvārim Skonto hallē un Elektrum Olimpiskajā centrā cīņā dosies U-14 vecuma jeb 2005. dzimšanas gada spēlētāji, bet no 1. līdz līdz 3. februārim sekos sacensības U-15 vecuma jeb 2004. dzimšanas gada futbolistiem. Izlašu dalība turnīrā iespējama, pateicoties sadarbībai ar Rīgas brīvostu un Futbola centru Rīga.

"Iepriekš Riga Cup turnīrā atsevišķi startēja tikai Rīgas reģiona izlase, bet šosezon LFF Futbola akadēmijas projekta ietvaros šajās sacensībās redzēsim gan attiecīgo vecumu Rīgas izlases, gan Rietumu un Austrumu izlases," stāsta LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs, atklājot, ka Rietumu izlasē būs apvienotas Kurzemes un Zemgales reģionu komandas, bet zem Austrumu izlases nosaukuma slēpsies apvienotā Latgales, Vidzemes un Ziemeļaustrumu reģionu komanda. "Gan spēlētājiem, gan treneriem šī būs lieliska iespēja pārbaudīt sevi citos apstākļos un pret neierastiem pretiniekiem. Šīs sacensības aizstās iepriekš ierastos ziemas reģionālo izlašu turnīrus, ar kuriem agrāk sākās LFF Futbola akadēmijas sezona."

Pērnā gada izskaņā LFF izsludināja konkursu uz LFF Futbola akadēmijas U-13 reģionālo izlašu galveno treneru vakancēm, kā rezultātā ar 2006. dzimšanas gada puišiem turpmāk strādās Jurijs Sokolovs (Latgale), Kristaps Slaidiņš (Vidzeme), Aleksejs Laptevs (Kurzeme) un Gints Cimers (Ziemeļaustrumi), kurš, lai arī ikdienā strādā galvaspilsētā, piesaistīts darbam ar šī reģiona jaunajiem talantiem. Līdztekus tam ar visu vecumu LFF Futbola akadēmijas Rīgas reģiona izlasēm turpmāk strādās Jurģis Pučinsks.

"Jaunajā sezonā talantu skates pagarināsim par vienu dienu, tādējādi tagad tās ilgs piecas dienas un dos mums iespēju aizvadīt divus papildus treniņus, nodrošinot spēlētājiem vēl kvalitatīvāku treniņu slodzes sadalījumu," šīgada jaunievedumus komentē Aleksandrs Jeļisejevs. "Savukārt jūnijā pie mums viesosies plaši atzītās Coerver programmas speciālisti no Ziemeļamerikas, lai spēlētājiem un treneriem, starp kuriem būs arī papildus pieaicinātie vietējie speciālisti, nodotu savu pieredzi. Tā ir viena no vislabāk novērtētajām futbolistu individuālās sagatavošanas sistēmām pasaulē, un tās principu ieviešana LFF Futbola akadēmijas darbībā ir būtisks attīstības solis uz priekšu."

"LFF Futbola akadēmijā šis man kā trenerim būs sestais gads, un varu droši pateikt, ka talantīgu un ar augstu potenciālu apveltītu jauniešu skaits Latvijas futbolā aug. Redzam, ka puišiem ir interesanti piedalīties šajā programmā un arīdzan ir izaicinoši uztvert mūsu prasības, kas ir augstas. Jaunajiem futbolistiem patīk risināt sarežģītus uzdevumus – gan akadēmijas nodarbībās, gan savos klubos, ko noteikti iedrošinu," piebilst Aleksandrs Jeļisejevs. "Ar katru gadu akadēmijā ienāk arvien labāk individuāli tehniski sagatavoti spēlētāji, un par to uzslava pienākas treneriem, ar kuriem viņi strādā savos klubos. Paldies treneriem par atbildīgo attieksmi, darbu un komunikāciju. Tās var šķist vienkāršas un pašsaprotamas lietas, tomēr šādu vērtību nekad nevar būt par daudz."

LFF Futbola akadēmijas 2019. gada sezonas pasākumi aplūkojami ŠEIT.