Aizvadītajā svētdienā ar trim spēlēm Rīgas 15. vidusskolas sporta hallē startēja tradicionālais Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīrs. Pirmās kārtas  ietvaros panākumus kaldināja pērnās sezonas sudraba medaļniece Baltic International Bank (BIB), trešās vietas īpašniece PNB banka (pērn - Norvik banka), kā arī Ernst&Young.

Sacensību oficiālā atklāšana risinājās pirms kārtas centrālās cīņas starp Citadele banka un BIB. Nesen aizvadīto svētku gaisotnē tā neiztika arī bez Ziemassvētku vecīša, kura ādā iejutās pērnās sezonas labākais menedžeris, čempionvienības ABLV Bank pārstāvis Vasilijs Kravcevs. Tāpat klātesošos ar priekšnesumiem priecēja karsējmeiteņu apvienība Baroneses, bet ar simbolisku sitienu jauno sezonu atklāja iepriekšējā gada rezultatīvākais futbolists Aleksejs Bespalovs, kurš šogad aizstāv Citadele banka (pērn - ABLV Bank) krāsas.

A. Bespalova veikums laukumā gan šoreiz nepalīdzēja Citadele banka futbolistiem izvairīties no neveiksmes turnīra atklāšanas duelī, jo savu pārākumu ar rezultātu 4:0 apliecināja BIB vīri. Visus vārtus BIB guva otrā puslaika gaitā, divas reizes precīzi sitot Igoram Derbakovam, bet pa reizei – Konstantinam Terentjevam un Dmitrijam Timofejevam.

Ļoti spraigā cīniņā pirmos trīs punktus jaunajā sezonā ieguva arīdzan PNB banka, kas, pateicoties Maksima Firsova noslēdzošajā minūtē gūtajiem vārtiem, ar rezultātu 3:2 pieveica debitanti Luminor. Jāpiebilst, ka vēl mača 27. minūtē Luminor piederēja 2:0 pārsvars, tomēr atlikušajā laikā sāncenši prata lauzt spēles gaitu un izraut kāroto panākumu. Bez jau minētā M. Firsova divreiz uzvarētāju sastāvā izcēlās Vladislavs Zarščikovs, kamēr pretinieku rindās pa reizei precīzi sita Dāvis Mednis un Andrejs Siņakovs. Pēdējam gan šis duelis beidzās jau 32. minūtē, kad par atkārtotu brīdinājumu Luminor futbolists tika noraidīts no laukuma.

Ne mazāk intriģējoši notikumi klātesošos gaidīja arī spēlē starp Latvijas Banka un Ernst&Young vienībām, kur pēdējā, atspēlējot sev nelabvēlīgo 0:2, svinēja uzvaru ar rezultātu 5:4. Divus vārtus uzvarētājiem guva Madars Tukris, pa vieniem - Salvis Ļūļaks, Sandijs Joksts un Jevgēnijs Seļiverstovs, kamēr pretinieku sastāvā pa reizei trāpīgi raidījumi padevās Armandam Jasānam, Kārlim Vilertam un Gatim Gersonam.

Sacensību nākamā kārta paredzēta jau 20. janvārī, kad cīņā iesaistīsies arī šo kārtu izlaidusī PricewaterhouseCoopers.

Kā minēts, Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru turnīrs notiek jau 18. reizi un līdzīgi kā iepriekšējos gadus tiek organizēts ar mērķi sekmēt biznesa un personisko kontaktu stiprināšanu starp finanšu nozares organizācijām un to darbiniekiem, organizēt aktīvu atpūtu, popularizēt telpu futbolu, kā arī noskaidrot meistarīgākās komandas un spēlētājus finanšu nozarē.

Pērn deviņu vienību konkurencē ceturto gadu pēc kārtas regulārajā čempionātā triumfēja ABLV Bank, kas pēcāk ieguva arī kausa trofeju.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija