Latvijas Futbola federācija (LFF) ar mērķi veicināt pašmāju futbola treneru izglītības kvalitāti pērnā gada maijā pirmoreiz Latvijas futbola vēsturē uzsāka specializētas treneru instruktoru apmācības, kuras šīgada janvārī noslēdza kopumā 32 speciālisti, saņemot kārotos diplomus.

Apzinoties, ka treneris un trenera instruktors futbolā ir krasi atšķirīgas vērtības, kas prasa dažādas pieejas, prasmes un kompetences, LFF pulcēja pašmāju vadošos un pieredzes bagātākos trenerus, lai attīstītu viņos instruktora prasmes, kas palīdzēs speciālistu zināšanas maksimāli efektīvi nodot tālāk saviem jaunākajiem un mazāku pieredzi guvušajiem kolēģiem. Trenera instruktora darbību mērķis ir vērsts uz trenera domāšanas spēju un pašanalīzes veicināšanu, uzlabojot savu darbu. Apmācību pamatnostādnes aizgūtas no Eiropas vadošo futbola valstu līdzšinējās pieredzes trenera instruktoru izglītošanā.

Plašāk par programmu iespējams uzzināt ŠEIT.

Apmācību laikā ar programmas dalībniekiem strādāja LFF pārstāvji Jurijs Andrejevs un Artūrs Biezais, kā arī Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) speciālists Denijs Raizers (Dany Ryser).

Apmācību noslēgums bija apvienots ar B-UEFA treneru kursu nodarbībām, kad instruktori analizēja studentu darbus un praktiskās nodarbības.

Apmācību noslēgumā diplomus saņēma Jānis Skredelis, Georgs Gusarenko, Aleksandrs Starkovs, Dainis Kazakevičs, Jurijs Popkovs, Vitālijs Astafjevs, Marians Pahars, Igors Kičigins, Jurģis Pučinsks, Andris Riherts, Jānis Intenbergs, Andrejs Karpovs, Igors Stepanovs (vecākais), Aleksandrs Basovs, Viktors Dobrecovs, Vladimirs Beškarevs, Andrejs Gluščuks, Aleksandrs Jeļisejevs, Raimonds Aleksandrovs, Viktors Mazurs, Romāns Kvačovs, Edgars Kļenausks, Māris Smirnovs, Jānis Skābardis, Iļja Ščaņicins, Dāvis Caune, Andis Rozītis, Artūrs Šketovs (telpu futbols), Aleksandrs Dibrivnijs (telpu futbols), Jurijs Trofimovs (telpu futbols), Aleksandrs Proskurņins (vārtsargi) un Andrejs Piedels (vārtsargi).