Šajā nedēļas nogalē ar pirmajām spēlēm sāksies jaunā Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezona, kurā sasniegts jauns dalībnieku skaita rekords – cīņā dosies komandas no kopumā 23 dažādiem klubiem.

Salīdzinot ar pērno sezonu, komandu skaits, kas piedalīsies čempionātā, ir samazinājies līdz 55, tomēr audzis klubu skaits, kuru komandas piedalīsies sacensībās. Tas liecina par arvien plašāku un nemainīgi augošu Latvijas meiteņu futbola ģeogrāfiju. Vēl 2016. gadā čempionātā spēkus samēroja kopumā 39 komandas, aizpagājušajā sezonā to skaits pieauga līdz 51 vienībai, bet pērn čempionāta dalībnieku skaits bija bagātinājies par vēl 12 komandām, sasniedzot 63.

Čempionāta Pirmajā divīzijā sacentīsies četras komandas, kas uzvarētāju noskaidros divos apļos, bet Otrajā divīzijā kopumā 19 komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Pēc viena apļa cīņām katras grupas divas labākās vienības izslēgšanas mačos sadalīs 1./8. vietu, bet citā izslēgšanas maču turnīrā tiks izspēlēta 9./16. pozīcija. U-14 un U-12 vecuma grupas šosezon, līdzīgi kā Latvijas jaunatnes čempionātā, sadalītas Elites un Attīstības grupās. Katrā no tām spēlēs pa sešām komandām, kur pēc viena apļa cīņām sekos izslēgšanas mači. Tur automātiski pusfinālā būs iekļuvušas katras grupas divas labākās komandas, pārējām četrām izspēlējot ceturtdaļfināla kārtu. Kā ierasts, pašas jaunākās čempionāta dalībnieces U-10 vecuma grupā aizvadīs trīs sabraukumus bez rezultātu uzskaites kopvērtējuma tabulā.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta rezultātiem un kalendāram iespējams sekot līdzi ŠEIT.

Čempionāts pēc sabraukumu principa norisināsies līdz martam. Pirmajā un Otrajā divīzijā spēkojas meitenes, kas dzimušas 2004. gadā un vecākas, U-14 grupā – 2005./2006. gadā dzimušās, U-12 grupā – 2007./2008. gadā dzimušās, bet U-10 grupā – 2009./2011. gadā dzimušās.

Čempionāta spēles šosezon uzņems sporta zāles Rīgā, Spuņciemā, Maltā, Talsos, Olainē, Jaunolainē, Babītē un Iecavā.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta iepriekšējā sezonā pie zelta medaļām tika Rīgas Futbola skola-2 (Pirmā divīzija), FK Olaine (Otrā divīzija), Rēzeknes BJSS (U-14) un AFA Olaine (U-12) komandas.