Aizvadītās Komanda.lv 1. līgas čempionāta sezonas dalībnieki 13. decembrī satikās ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību nodaļas vadītāju Arturu Gaidelu, LFF sporta direktoru Daini Kazakeviču un sacensību titulsponsora – sporta preču veikala Komanda – pārstāvi Artūru Petrivu, lai pārrunātu 2018. gadā pieredzēto un apspriestu nākotnē iecerēto.

Tikšanās reizē īpašas dāvanu kartes no veikala Komada saņēma Rēzeknes FA/BJSS (par lielāko spēļu apmeklētību), FK Tukums 2000/TSS (par labāko spēļu organizēšanu) un FK Auda (par aktivitāti un radošumu sociālajos tīklos). Tāpat specbalvas ieguva SK Super Nova par skatītāju piesaisti un aktivizēšanu, kā arī JDFS Alberts futbolists Dāvis Mārtiņš Daugavietis par aktīvo turnīra popularizēšanu sociālajos tīklos.

"Šādas tikšanās mērķis ir izcelt aizvadītās sezonas labākās komandas dažādos aktivitātes rādītājos un neformālā gaisotnē izrunāt kopīgi pieredzēto. Paldies klubiem par 2018. gadā nodemonstrēto attieksmi un sadarbību. Īpašs paldies arī veikalam Komanda, ar kuru sadarbojamies jau vairākus gadus un kas ļoti aktīvi strādā pie mūsu kopīgā mērķa – turnīra līmeņa latiņas celšanas pēc iespējas augstāk," izceļ Arturs Gaidels. "It īpaši šajā sezonā no futbola cilvēkiem un arī ļaudīm, kas sacensībām seko tikai pastarpināti, ir saņemtas daudz pozitīvas atsauksmes par turnīra izaugsmi. Labs signāls, ka septiņas no desmit komandām, kas turnīrā spēlēja arī 2017. gadā, šosezon piedzīvojušas mājas spēļu apmeklētības pieaugumu. Šogad varējām lepoties arī ar iepriekš nebijuši lielu spēļu tiešraižu skaitu – Sportacentrs.com translācijās tika demonstrēts kopumā 21 mačs. Tāpat kārtas centrālo spēļu labāko futbolistu apbalvošana un turnīra kontu izveide sociālajos tīklos ir bijuši auglīgi soļi uz priekšu sacensību kvalitātes un tēla izaugsmē. Pēdējo četru gadu laikā Komanda.lv 1. līga ir izveidojies kā stabils čempionāts, tomēr, protams, nekas nestāv uz vietas. Jau tuvākajā laikā kļūs skaidrs, kāds būs turnīra izspēles formāts un attīstības perspektīvas nākamo gadu šķērsgriezumā."

"Katra aizvadītā sezona ir unikāla un izceļas ar kaut ko savu atmiņā paliekošu. Aplūkojot, kādi vārti tiek gūti Komanda.lv 1. līgā, ir skaidrs, ka skaistākie no tiem izceltos jebkura līmeņa nacionālajā čempionātā. Īpašs prieks, ka komandu sastāvos arvien vairāk atrodas vieta jauniešiem un arvien biežāk uz Latvijas jaunatnes izlasēm tiek saukti 1. līgas futbolisti. Protams, balansa atrašana starp pieredzējušu spēlētāju iesaisti komandā un iespējas došanu jaunatnei allaž ir liels izaicinājums," pauž Dainis Kazakevičs. "Paldies klubiem par sezonu! To ieguldītais darbs ir pamanīts un novērtēts. Kas attiecas uz turnīra nākotni, diskusijas par Latvijas futbola līgu attīstības jautājumiem turpinās un jau tuvākajā laikā ir paredzēts nākt klajā ar vienotu koncepciju vairāku gadu griezumā. No līgu attīstības viedokļa 1. līgas čempionāts mūsu skatījumā ieņem ļoti būtisku vietu. Tieši tāpēc ieviešam arī zināmas izmaiņas klubu licencēšanas procesā, lai tuvinātu 1. līgas klubus Virslīgas līmenim, un lūkojamies spēļu skaita palielināšanas virzienā, lai veicinātu futbolistu individuālo izaugsmi."

SEZONAS SKAISTĀKO VĀRTU GUVUMU APSKATS:

Šosezon turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.