Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs pēc šodien, 11. decembrī, notikušās 2021. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra apakšgrupu izlozes sniedza vērtējumu par mūsu komandai ielozēto apakšgrupu. Kā jau ziņots, U-21 futbolisti cīņā par iekļūšanu finālturnīrā spēlēs pret Serbiju, Poliju, Krieviju, Bulgāriju un Igauniju.

DAIŅA KAZAKEVIČA VĒRTĒJUMS PĒC EURO U21 IZLOZES

"Izlozi pilnībā varēsim vērtēt tikai kvalifikācijas cikla beigās... Līdzīgi kā iepriekšējā ciklā no pirmajiem diviem groziem varbūt gribējām iegūt atpazīstamākas komandas ar skaļāku vārdu. Tajā pašā laikā skaidrs ir viens, ka Serbijas un Polijas izlase ir ļoti respektējams un nopietns pretinieks. Pēdējos gados tās veiksmīgi spēlē U-21 izlašu līmenī, abas komandas nākamgad startēs arī UEFA Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Tīri ģeogrāfiski šoreiz ir salīdzinoši vairāk mūsu reģiona izlases - Krievija, Igaunija, Polija. Šīs komandas mums ir pietiekami labi zināmas. Krievijas izlase, neskatoties uz to, ka tika ielozēta no 3. groza, ir ļoti nopietns pretinieks. Tāpat arī Bulgārija pēc reitinga bija labākā komanda 4. grozā. Tajā pašā laikā varu teikt, ka šī grupa ir pietiekami līdzvērtīga, vienlaikus mums ir iespēja spēlēt uz pozitīvu rezultātu ar katru no pretiniekiem.

Mūs sagaida daudz interesantu izaicinājumu, jo, salīdzinot ar iepriekšējo ciklu, mūsu izlases sastāvs būs diezgan būtiski pamainījies. Pievienotā vērtība šai izlozei ir arī tā, ka mums radīsies iespēja spēlēt pret tādām komandām kā Bulgārija un Serbija, ar kurām ilgu laiku U-21 izlašu līmenī neesam tikušies," notikušo Eiropas U-21 čempionāta izlozi vērtē Dainis Kazakevičs, vienlaikus apstiprinot, ka kvalifikācijas turnīra spēļu kalendārs tiks noteikts ar UEFA izlozes starpniecību.

"Kalendāra saskaņošanas process gāja raiti līdz tam brīdim, kad mūsu grupas abas vadošās komandas pēc ilgām diskusijām nespēja vienoties par savstarpējo spēli. Neviens nebija gatavs piekāpties, un nekas cits neatlika, kā kalendāra pieņemšanas procesu virzīt UEFA rokās. Ir skaidri noteikts, ka kalendārs ir uzskatāms par apstiprinātu, ja to akceptē pilnīgi visas komandas. Attiecīgi šobrīd gaidām UEFA lēmumu," informēja komandas galvenais treneris, vienlaikus norādot, ka kvalifikācijas spēles mūsu valstsvienībai visticamāk sāksies 2019. gada septembrī.

Ņemot vērā, ka Polija un Serbija piedalīsies 2019. gada Eiropas U-21 čempionāta finālturnīrā, attiecīgi martā un jūnijā viņi nevarēs spēlēt. Tāpēc šobrīd mēs saprotam, ka pirmās spēles jaunā cikla ietvaros, visticamāk, būs septembrī. Izņēmums var būt tajā gadījumā, ja kādas divas valstis, savstarpēji vienojoties, izvēlēsies ātrāk sākt turnīru. Tādā gadījumā tām būs iespēja sākt ciklu jau marta vai jūnija datumos, izceļot mačus no tiem datumiem, ko būs noteikusi UEFA," piebilda Dainis Kazakevičs.

EURO 2021 kvalifikācijas spēļu iespējamie datumi (logi):

2019. gada 18. – 20. marts
2019. gada 3. – 11. jūnijs
2019. gada 2 – 10. septembris
2019. gada 7. – 15. oktobris
2019. gada 11. – 19. novembris
2020. gada 23. – 31. marts
2020. gada 31. augusts – 8. septembris
2020. gada 5. – 13. oktobris

Izslēgšanas spēles: 2020. gada 9. – 17. novembris
Finālturnīrs: 2021. gada jūnijs (Ungārijā un Slovēnijā)

FOTO - Getty Images / UEFA