BFC Daugavpils futbola akadēmija šodien, 11. decembrī, atzīmē savu devīto dzimšanas dienu. "Kopējiem spēkiem mēs šo gadu laikā esam kļuvuši par neatņemamu pilsētas un valsts futbola sastāvdaļu. Kopā mēs esam spēks," savā dzimšanas dienā pauž akadēmija.

BFC Daugavpils futbola klubs (tolaik BFC Daugava) tika dibināts 2009. gada 11. decembrī. "Šo deviņu gadu laikā esam piedzīvojuši daudzus saviļņojošus brīžus. Mūsu saimē attīstījās ne tikai puiši, bet pamazām pievienojās arī meitenes. Šo gadu laikā vairāk nekā 100 jaunieši un jaunietes spēlējuši Latvijas jaunatnes un nacionālajā izlasē. Kopējais audzēkņu skaits deviņu gadu laikā gandrīz divkāršojies un šobrīd ievērojami pārsniedz piecus simtus," uzsver akadēmija. "Ar katru gadu ir acīmredzama mūsu akadēmijas sportiskā izaugsme, tādēļ tieši mūsu akadēmija pelnīti tiek uzskatīta par vienu no labākajām visā valstī. 2018. gadā mūsu galvenā komanda pārliecinoši triumfēja Komanda.lv 1. līgas čempionātā, mūsu U-16 un U-13 komandas kļuva par Latvijas jaunatnes čempionāta uzvarētājiem, savukārt U-14 un U-15 puiši izcīnīja sudraba godalgas. Pēc ilga pārtraukuma Latvijas kausa izcīņā futbolā 8:8 mums ir medaļas U-10 vecuma grupā, kā arī atgūts Zēnu futbola festivāla čempionu tituls!"

"Mēs ticam, ka lielākie panākumi gan Latvijas, gan starptautiskajā arēnā mums vēl ir tikai priekšā. Strādāsim kopā, lai Daugavpils vārdu ar lepnumu nestu visā pasaulē," izceļ BFC Daugavpils.

---

Informāciju sagatavoja:
BFC Daugavpils