Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip 2018./2019. gada Rīgas telpu futbola čempionātā šobrīd aizvadītas 170 no plānotajām cīņām, tādējādi visām dalībniecēm pirmā posma ietvaros atlicis izspēlēt vēl tieši 100 maču.

Sacensību A apakšgrupā vadības grožus atguvusi RTU/Viesulis (29 punkti), kas iepriekšējā nedēļā, pateicoties diviem Edgara Briča un Renāra Pastara vārtu guvumiem, ar rezultātu 6:3 uzveica savu šī brīža sīvāko sāncensi Futbola Parks/LSPA (27), kā arī cīnījās neizšķirti ar FC Raita komandu – 3:3. Septiņu punktu atstatumā no līderes patlaban kopvērtējuma tabulā seko Pafbet.lv (22), kas savā vienīgajā iepriekšējās nedēļas duelī ar 8:3 sagrāva Baldones telpu futbolistus, kamēr ceturtajā vietā ierindojas jau minētā FC Raita (20). Pēdējā bez jau minētā neizšķirta citā cīniņā ar 4:2 sarūgtināja Baltic International Bank (18).

Vēl no pārējiem mačiem jāatzīmē Olaines (17) triumfs pār FC Maskachka (seši vārti Igoram Vorobjovam), kā arī olainiešu neizšķirts pret OSK Ostnieks (3:3). Pēdējā kopā ar FK Reinards/Ropaži 2 savākušas pa deviņiem punktiem, kamēr kopvērtējuma tabulas noslēdzošajās pozīcijās joprojām atrodas Baldone (3) un FC Maskachka (1).

Rīgas čempionāta B apakšgrupā vadības grožus saglabā DSV (29), kas iepriekšējās nedēļas šķērsgriezumā gan cīnījās pieticīgām sekmēm, dalot punktus uz pusēm – 1:1 ar ciešāko sekotāju tabulā NAPALM (26), kā arī mačā pret ceturtās vietas īpašnieci Estoty/JOMA TEAM piedzīvots pirmais zaudējums šajā sezonā (1:3).

Sekmīgs sniegums trešajā pozīcijā esošajai FK Zep/Forevers (24), kas ar divu uzvaru palīdzību pietuvojās līderu duetam, pieveicot Līgatne/Zeit (4:2) un LSPA (3:2), kamēr jau minētā Estoty/JOMA TEAM vēl citā duelī, pateicoties Dmitrija Skibjuka hat-trick, lika kapitulēt LSPA – 6:2. Turpat netālu no vadošā kvarteta atrodas arī 22 punktus savākusī Rīgas Pašvaldības Policija, kurai aizvadītajā nedēļā divi panākumi cīņās ar Industrial Steel Group (7:2) un AVANTEX (4:2).

Nedaudz nostāk B grupas tabulā izkārtojušās pārējās piecas vienības, kuru vidū ietilpst Industrial Steel Group (14), LSPA (10), Līgatne/Zeit (9), AVANTEX (8) un FC PETROW STAR (2).

Visbeidzot, C grupā pirmo neveiksmi sezonā piedzīvoja viena no līderēm Bettend.com (28), negaidīti pārliecinoši ar 2:7 piekāpjoties FK Stopiņi/LAS (hat-trick uzvarētājiem realizēja Pāvels Lavrentjevs). Bez šīs neveiksmes Bettend.com citā duelī sagrāva RegVardy/Anzāģe (5:0), savukārt otra apakšgrupas līdere FK Rīnūži/Grifs AG, kas arīdzan sakrājusi 28 punktus, mainīgām sekmēm spēkojās pret FK Reinards/Ropaži, uzvarot izbraukumā (7:3), bet piekāpjoties mājas zālē – 3:4.

Šajā apakšgrupā jāatzīmē arī trešajā vietā esošās FK Kadaga (19) veikums – iegūtie seši punkti trijās cīņās. FK Kadaga apmainījās laipnībām dueļos ar LJA (2:1 un 1:2), kā arī pārspēja Evolution Gaming ar 6:0.

C apakšgrupas tabulā pa 17 punktiem patlaban savākušas USB un LJA, minimāli par punktu atpaliek FK Stopiņi/LAS un RegVardy/Anzāģe, savukārt noslēdzošajās pozīcijās izkārtojušās Evolution Latvia (14), FK Reinards/Ropaži (7) un EUROLOGI/GiftPrint.LV (5).

Turnīra rezultatīvākais futbolists arvien ir 30 vārtus guvušais Aleksejs Bespalovs (Bettend.com).

Kā iepriekš vēstīts, visas dalībnieces saskaņā ar kalendāru, kas sastādīts komandām savstarpēji vienojoties, turnīra pirmajā posmā ar izlozes palīdzību sadalītas trīs apakšgrupās. To ietvaros komandas aizvadīs divu apļu cīņās pēc t.s. riņķa sistēmas (pa vienai spēlei ar katru pretinieku viesos un mājās), pēc kā tiks noskaidrotas deviņas spēcīgākās komandas, kas turpinās cīņu par medaļām.

Otrajā posmā, kas sāksies nākamā gada 21. janvārī, bet noslēgsies 10. martā, katra no deviņām spēcīgākajām komandām aizvadīs pa divām spēlēm (pa vienai viesos un mājās) ar citu apakšgrupu komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušos komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus un noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija