Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip 2018./2019. gada Rīgas telpu futbola čempionātā šobrīd arvien izteiktāk iezīmējas favorītu loks visās trijās apakšgrupās pirmā posma gaitā.

Sacensību A apakšgrupā mainīgām sekmēm cīnījās abas pašreizējās līderes - Futbola Parks/LSPA (27) un RTU/Viesulis (25). Pirmā, atspēlējot 0:2 deficītu, ar rezultātu 3:2 pārspēja FC Raita, kā arī sarūgtināja OSK Ostnieks (3:1), savukārt RTU/Viesulis telpu futbolisti pat par spīti tam, ka vēl sešas minūtes pirms tiesneša beigu svilpes atradās pārliecinošā vadībā pret Olaines vienību (5:2), cīņas izskaņā tomēr pamanījās zaudēt – 6:7 (trīs vārti Mārtiņam Taulavčam). Tiesa, par šo neveiksmi studenti reabilitējās jau nākamajā dienā, kad ar 3:1 pieveica FC Maskachka.

Abu līderu tuvākā sekotāja kopvērtējuma tabulā Pafbet.lv (19) laukumā devās vienu reizi, pieveicot jau pieminēto FC Raita (3:1), savukārt vēl pozīciju zemāk esošā Baltic International Bank (18) divkārt pārvarēja Baldones komandas pretestību – 7:3 un 6:2.

Uzreiz aiz pirmā četrinieka tabulā ierindojas FC Raita (16), turpat netālu atrodams arī Olaines vārds (13), bet izteiktāk no līderu pulka iepaliek OSK Ostnieks (8), FK Reinards/Ropaži 2 (6), Baldone (3) un FC Maskachka (1).

Tikmēr Rīgas čempionāta B apakšgrupā tabulas augšgalā gozējas šobrīd visvairāk punktu visā turnīrā savākusī DSV (28), kas šajā laika periodā izcīnīja jau astoto uzvaru pēc kārtas, pieveicot LSPA (6:2, trīs vārti Mihailam Ivanovam). Tāpat par trim punktiem kopējo bagāžu papildināja otrās vietas īpašniece NAPALM (25), ar identisku rezultātu uzveicot FK Zep/Forevers. Jāpiebilst, ka abas B grupas līderes, kā arī C apakšgrupas pirmās vietas īpašniece Bettend.com joprojām ir vienīgās, kas visu sacensību gaitā vēl ne reizi nav izjutušas zaudējuma rūgtumu.

Par desmit punktiem no DSV kopvērtējumā atpaliek FK Zep/Forevers (18), kas bez jau minētā zaudējuma pret NAPALM citā cīniņā lika kapitulēt Rīgas Pašvaldības Policija (6:3) vienībai, kamēr ceturtajā vietā ierindojas Estoty/JOMA TEAM (17). Pēdējā iepriekšējās nedēļas šķērsgriezumā darbojās nesekmīgi, piedzīvojot zaudējumus abos dueļos – 4:5 pret Industrial Steel Group un 3:6 pret LSPA.

Turpat netālu kopvērtējuma tabulā šajā grupā atrodas arī Rīgas Pašvaldības Policija (16) un Industrial Steel Group (14), savukārt noslēdzošajās vietās izkārtojušās LSPA (10), AVANTEX (8), Līgatne/Zeit (6) un FC PETROW STAR (2).

Visbeidzot, C grupā no abām līderēm laukumā devās tikai FK Rīnūži/Grifs AG (25), kas savā vienīgajā mačā ar rezultātu 2:4 piekāpās LJA, piedzīvojot vien otro zaudējumu šajā sezonā. Kā minēts, otra līdere Bettend.com (25) iepriekšējā nedēļā nespēlēja, bet trešās pozīcijas īpašniece RegVardy/Anzāģe (16) zaudēja abos dueļos, kapitulējot Evolution Latvia (0:1) un USB (6:7) vienībām. Tāpat jāatzīmē, ka ceturtajā vietā esošā LJA (14) bez jau pieminētā triumfa pār FK Rīnūži/Grifs AG citā cīniņā ar 3:1 uzveica arī USB.

C apakšgrupas tabulā pa 13 punktiem patlaban savākušas uzreiz četras komandas (FK Kadaga, FK Stopiņi/LAS, Evolution Latvia un USB), bet mazāk par desmit punktiem ir EUROLOGI/GiftPrint.LV (5) un FK Reinards/Ropaži (4) vienībām.

Turnīra rezultatīvākais futbolists arvien ir 28 vārtus guvušais Aleksejs Bespalovs (Bettend.com).

Kā iepriekš vēstīts, visas dalībnieces saskaņā ar kalendāru, kas sastādīts komandām savstarpēji vienojoties, turnīra pirmajā posmā ar izlozes palīdzību sadalītas trīs apakšgrupās. To ietvaros komandas aizvadīs divu apļu cīņās pēc t.s. riņķa sistēmas (pa vienai spēlei ar katru pretinieku viesos un mājās), pēc kā tiks noskaidrotas deviņas spēcīgākās komandas, kas turpinās cīņu par medaļām.

Otrajā posmā, kas sāksies nākamā gada 21. janvārī, bet noslēgsies 10. martā, katra no deviņām spēcīgākajām komandām aizvadīs pa divām spēlēm (pa vienai viesos un mājās) ar citu apakšgrupu komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušos komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus un noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija