#11vilki jeb Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens uzreiz pēc Dublinā notikušās 2020. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas apakšgrupu turnīra izlozes sniedza savu vērtējumu par mūsu komandai ielozēto apakšgrupu, vienlaikus paužot apņēmību turpināt attīstīt komandas spēli un arvien vairāk sastāvā iekļaut jaunos pašmāju spēlētājus.

"Ar nepacietību gaidu spēles. Esam izvairījušies no grupas ar spēcīgām komandām. Polija un Austrija mūsu grupā izceļas uz pārējo komandu fona. Tās ir lielas futbola valstis. Vienlaikus mēs respektējam arī pārējos mūsu pretiniekus. Uzskatu, ka šī ir patiecīga grupa mūsu jaunajiem futbolistiem, lai sekmīgi iekļautos valstsvienības spēles modelī. Mans plāns ir sastāvā iespēlēt vairāk un vairāk jauno futbolistu, papildus strādāt ar viņiem, lai sagatavotu viņus nacionālās izlases līmenim un brīdim, lai mēs būtu pārliecināti laukumā pret stipriem pretiniekiem," norādīja Misku Pātelainens. 

"Vienlaikus apzināmies, ka mūs negaida vieglas spēles. Mēs turpināsim attīstīt mūsu komandu un spēlētājus. Mēs organizēti aizsargāsimies. Pretiniekiem pret mums šīs nebūs vieglas spēles. Protams, mēs vēlamies attīstīt savu uzbrukuma spēli, vēlamies radīt vārtu gūšanas iespējas, kā arī iepriecināt mūsu līdzjutējus. Šie ir mūsu galvenie mērķi, tāpēc mēs smagi strādāsim, lai tos visi kopā sasniegtu!" piebilda valstsvienības galvenais treneris, kurš vienlaikus norādīja, ka mūsu līdzjutējiem ir ļoti nozīmīga loma komandas kopējā rezultāta sasniegšanā ceļā pretim nospraustajiem mērķiem. 

Audio intervija ar Miksu Pātelainenu uzreiz pēc izlozes beigām

Kā jau ziņots, 2. decembrī Dublinā notikušajā 2020. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas apakšgrupu turnīra izlozē Latvijas nacionālā futbola izlase tika ielozēta vienā apakšgrupā kopā ar Poliju, Austriju, Izraēlu, Slovēniju un Maķedoniju. Kvalifikācijas turnīra spēles risināsies 2019. gadā, savukārt 2020. gada vasarā 12 Eiropas pilsētās paredzētajā finālturnīrā iekļūs kontinenta 24 labākās komandas. Gaidāmais Eiropas čempionāts tiks veltīts tā 60. gadadienai. 

FOTO - UEFA