Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais SynotTip 2018./2019. gada Rīgas telpu futbola čempionāts turpina savu ritējumu, un patlaban katrā no trim sacensību pirmā etapa apakšgrupām izveidojies līderu duets, kura dalībnieces pratušas sakrāt jau vairāk nekā 20 punktus.

Rīgas čempionāta A apakšgrupā iepriekšējās nedēļas centrālais mačs neapšaubāmi bija starp abām līderēm – RTU/Viesulis (22) un Futbola Parks/LSPA (21). Pēc spraigas spēkošanās ar rezultātu 5:3 triumfēja RTU/Viesulis komanda, kuras labā trīs vārtus guva Edgars Bricis. Jau pēc dažām dienām studenti guva panākumu vēl vienā cīņā, sagraujot FC Maskachka (10:3), un šeit hat-trick realizēja uzreiz divi dažādi spēlētāji – Renārs Pastars un Ģirts Paulis. Pateicoties šim panākumam, RTU/Viesulis ieguva vadību grupā, šobrīd par punktu apsteidzot Futbola Parks/LSPA, kas citā duelī sarūgtināja Pafbet.lv (3:2).

Tieši 16 punktus sakrājusī Pafbet.lv, kas pēc šī zaudējuma reabilitējās spēlē ar Baldoni (3:2), ir viena no tuvākajām līderu dueta sekotājām tabulā. Tikpat punktu ir arīdzan FC Raita vīriem, kuri pārspēja Olaines vienību – 5:3.

Sekmīga iepriekšējā nedēļa izvērtās Baltic International Bank (BIB), kas divkārt triumfēja dueļos ar FK Reinards/Ropaži 2 (5:0 un 3:1), tādējādi ar savāktiem 12 punktiem paceļoties uz piekto vietu A apakšgrupā. Pozīciju zemāk seko Olaine (10), bet tabulas lejasgala kvartetā izvietojušās OSK Ostnieks (8), Baldone (3), FC Maskachka (1) un FK Reinards/Ropaži 2 (0).

Tikmēr turnīra pirmā etapa B apakšgrupā sekmīgs veikums minētajā laika periodā abām vadošajām komandām DSV (25) un NAPALM (22). Pirmā svinēja panākumus cīņās ar Rīgas Pašvaldības Policiju (4:2) un Līgatne/Zeit (5:3, trīs vārti Mihailam Ivanovam), kamēr NAPALM savā vienīgajā cīniņā līgatniešus sarūgtināja ar piecu vārtu handikapu – 8:3.

Tabulas trešajā ailītē esošā Estoty/JOMA TEAM (17) ar 8:2 sagrāva FC PETROW STAR, tāpat punktu bagāžu papildināja vēl divas vadošā piecinieka vienības. Policisti (16) pēc zaudējuma grupas līderei reabilitējās mačā ar FC PETROW STAR (5:1), bet FK Zep/Forevers savāca maksimāli iespējamos sešus punktus cīņās pret LSPA (3:1) un AVANTEX (3:2).

Piecām atlikušajām B grupas vienībām joprojām nav izdevies pārsniegt desmit punktu robežu. To vidū ietilpst Industrial Steel Group (8), LSPA (7), Līgatne/Zeit (6), AVANTEX (4) un FC PETROW STAR (1).

Visbeidzot, vēl nepieminētajā C grupā kārtējos panākumus kaldināja abas vadošās komandas - 25 punktus iekrājušās Bettend.com un FK Rīnūži/Grifs AG. Bettend.com, pateicoties diviem Alekseja Bespalova vārtu guvumiem, spraigā cīņā ar 2:1 uzveica FK Kadaga, kā arīdzan ar 7:2 sagrāva Evolution Latvia. Pēdējā no šiem mačiem A. Bespalovs ar trāpīgiem raidījumiem atzīmējās četras reizes un patlaban ar kopumā 28 precīziem sitieniem pārliecinoši nostiprinājies Rīgas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā. Tikmēr FK Rīnūži/Grifs AG savā vienīgajā duelī ar 2:1 lika kapitulēt EUROLOGI/GiftPrint.LV.

Trešajā vietā esošā RegVardy/Anzāģe (16) divos mačos savāca četrus punktus (1:1 pret LJA un 4:2 pret FK Reinards/Ropaži), savukārt divu nākamo tabulā atrodošos vienību – USB (10) un FK Stopiņi/LAS (10) – savstarpējais cīniņš noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 3:3. Jāpiebilst, ka FK Stopiņi/LAS vēl bez šīs spēles piekāpās EUROLOGI/GiftPrint.LV – 1:3.

Arī C grupā piecām šobrīd vājākajām vienībām nav izdevies sasniegt desmit punktu atzīmi. Šajā pieciniekā ierindojas Evolution Latvia (9), LJA (8), FK Kadaga (7), EUROLOGI/GiftPrint.LV (5) un FK Reinards/Ropaži (5).

Kā iepriekš vēstīts, visas dalībnieces saskaņā ar kalendāru, kas sastādīts komandām savstarpēji vienojoties, turnīra pirmajā posmā ar izlozes palīdzību sadalītas trīs apakšgrupās. To ietvaros komandas aizvadīs divu apļu cīņās pēc t.s. riņķa sistēmas (pa vienai spēlei ar katru pretinieku viesos un mājās), pēc kā tiks noskaidrotas deviņas spēcīgākās komandas, kas turpinās cīņu par medaļām.

Otrajā posmā, kas sāksies nākamā gada 21. janvārī, bet noslēgsies 10. martā, katra no deviņām spēcīgākajām komandām aizvadīs pa divām spēlēm (pa vienai viesos un mājās) ar citu apakšgrupu komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušos komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus un tādējādi noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija