#11vilki galvenais treneris Miksu Pātelainens pēc UEFA Nāciju līgas noslēdzošās spēles Andorā (0:0) atbildēja uz vietējo žurnālistu jautājumiem preses konferencē, kā arī sniedza plašāku komentāru par komandas sniegumu un novērtēja valstsvienības rezultātus turnīrā kopumā.

Miksu Pātelainena pēcspēles preses konference

"Mēs analizējām Andoras izlases spēles šajā turnīrā. Zinājām, ka viņi var augstu presingot, tādā veidā arī gūstot vārtus pret Kazahstānu. Pēc līdzīgas taktikas Andora spēlēja izbraukumā pret Gruziju. Zinājām, ka šī komanda centīsies savās mājās gūt uzvaru noslēdzošajā turnīra mačā," atbildot uz vietējā žurnālista jautājumu, pēcspēles preses konferencē izteicās Miksu Pātelainens.

"Es runāju ar Valēriju [par nopelnīto sarkano kartīti - LFF.lv]. Viņš teica, ka neesot runājis ar mača galveno tiesnesi šajā momentā. Viņš runāja ar Andoras izlases spēlētāju, attiecīgi tiesnesis pārprata šo situāciju," šādi nopelnīto noraidījumu komentēja valstsvienības galvenais treneris, vienlaikus norādot, ka, viņaprāt, noraidījums neietekmēja spēles gaitu.

"Laukumā bija līdzīga spēle gan pie vienādiem sastāviem, gan arī tad, kad nonācām mazākumā. Vēl jo vairāk, es domāju, ka otrajā puslaikā mēs laukumā rādījām labāku sniegumu, radījām vārtu gūšanas momentus un centāmies gūt vārtus. Vēlos uzslavēt savus futbolistus par to, kā mēs spēlējām mazākumā! Vienādos sastāvos spēlējām sliktāk, kustība laukumā bija nepietiekama, piespēles bija zemā kvalitātē... Attiecīgi otrais puslaiks mūsu izpildījumā bija krietni labāks," spēles gaitu pirms un pēc Valērija Šabalas noraidījuma rezumēja Pātelainens.

Pēcspēles intervija Andorā ar Miksu Pātelainenu

"Spēle izvērtās tieši tā, kā mēs to gaidījām. Andoras izlase spēlēja nepiekāpīgi, šī ir ļoti organizēta komanda. Mājinieku izlases spēlētāji spēlē ļoti asi un ātri. Mēs savukārt ļoti slikti piespēlējāmies un ļoti vienkārši atdevām bumbu pretiniekam. Palika zināms sarūgtinājums, jo mums neizdevās arī piespēlēt bumbas tajās zonās, kurās plānojām to darīt. Tomēr es paliku apmierināts ar to, kā mēs spēlējām mazākumā. Esot laukumā par vienu futbolistu mazāk, mēs labāk piespēlējām, sekmīgāk kontrolējām bumbu un izskatījāmies bīstamāki. Tomēr mūsu piespēlēm vajadzēja būt vēl bīstamākām un radīt lielākas briesmas pretiniekiem. Mums ir vēl daudz, pie kā strādāt un attīstīties! Andora ir grūta vieta, kur spēlēt. Gan Gruzija, gan Kazahstāna šeit nospēlēja neizšķirti 1:1. Mēs nospēlējām 0:0. Andoras izlase pierādīja, ka tā spēlē organizēti, viņai ir savs spēles plāns, kurš balstās uz pretinieku komandas spēles izjaukšanu... Taču arī mēs no saviem spēlētājiem prasām vairāk, viņiem jābūt vēl nežēlīgākiem, vēl spēcīgākiem un jārada vēl vairāk vārtu gūšanas momentus," norādīja Miksu Pātelainens.

"Šajā turnīrā zaudējām tikai vienai komandai - grupas uzvarētājai Gruzijai. Izbraukumā Tbilisi tas bija apšaubāms 11 metru soda sitiens, savukārt Rīgā gruzīņi mūs apspēlēja. Pret pārējām komandām mēs nospēlējām neizšķirti, kas parāda mūsu pašreizējo līmeni. UEFA Nāciju līgas izveides sākotnējā ideja bija dot iespēju spēlēt pret sava līmeņa komandām. Turnīrā guvām četrus neizšķirtus, piedzīvojām divus zaudējumus. Tas parāda, kas mūsu spēles bija līdzvērtīgas. Tomēr ilgtermiņā mēs vēlamies kļūt labāki, vēlamies attīstīties. Ja salīdzinām to sniegumu, kuru rādījām jūnijā un tagad, mūsu rādītais sniegums uzlabojas - bumba kustas daudz labāk un mēs spēlējam labāk aizsardzībā. Neielaižam daudz vārtus. Aizsardzības ziņā tikai viena spēle uzskatāma par neveiksmīgu - tā bija spēle Rīgā pret Gruziju. Citādāk esam spēlējuši zolīdi, aizsargājāmies pārliecinoši. Esam radījuši arvien vairāk un vairāk vārtu gūšanas iespējas. Tomēr vēl joprojām mēs vēl neesam tajā līmenī, kādā vēlamies būt. Mums priekšā vēl ir tāls ceļš ejams, bet mēs vēlamies attīstīties, vēlamies futbolisties dot konkrētus uzdevumus... Nākotnē ceram, ka pašreizējie neizšķirti pārvērtīsies par uzvarām," valstsvienības kopējo sniegumu UEFA Nāciju līgā īsumā rezumēja Miksu Pātelainens.

Latvijas nacionālā futbola izlase pēc neizšķirta Andorā noslēdza dalību UEFA Nāciju līgas debijas turnīrā 3. vietā savā apakšgrupā. Par grupas uzvarētāju kļuva Gruzija, 2. vietā ierindojās Kazahstāna, tikmēr Andoras izlase turnīru noslēdza ceturtie.