Sportiskie notikumi turpina attīstīties Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip 2018./2019. gada Rīgas telpu futbola čempionātā, katrā no trim apakšgrupām iezīmējoties vadošo komandu pulkam. A apakšgrupā šobrīd līderes statusā atrodas 18 punktus izcīnījusī Futbola Parks/LSPA, B grupā patlaban pa 19 punktiem savākušas DSV un NAPALM, kamēr C apakšgrupā konkurentes apsteidz FK Rīnūži/Grifs AG (22).

Iepriekšējās nedēļas šķērsgriezumā A grupas līdere Futbola Parks/LSPA laukumā devās vienu reizi, gūstot virsroku pār FC Maskachka (6:1, trīs vārti Kasparam Trifanovam). Tāpat sekmīgs veikums otrās vietas īpašniecei RTU/Viesulis (16), kas gan savā laukumā, gan izbraukumā guva virsroku pār FK Reinards/Ropaži 2 (5:1 un 12:1, Hat-trick katrā no šīm spēlēm Renāram Pastaram). Par trim punktiem kopējo bagāžu papildināja arī Pafbet.lv (13), kaldinot panākumu pār Baltic International Bank (BIB) – 8:3.

Pa desmit punktiem savākušas FC Raita un Olaine, kas arīdzan papildināja uzvaru krājumu aizvadītajā nedēļā. Pirmā ar rezultātu 5:1 pieveica FC Maskachka, kā arī abpusēji ļoti rezultatīvā duelī, pateicoties Aleksandra Šmeļova un Aleksandra Abašina Hat-trick, sarūgtināja Baldones telpu futbolistus (12:5). Tikmēr Olaine savā vienīgajā cīniņā guva virsroku pār jau iepriekš minēto Baldones vienību – 5:2.

Piecām pārējām A grupas dalībniecēm joprojām nav izdevies sasniegt desmit punktu robežu. To vidū ietilpst OSK Ostnieks (7), BIB (6), Baldone (2), FC Maskachka (1) un FK Reinards/Ropaži 2 (0).

Tikmēr B apakšgrupā, kā minēts, šobrīd vadības groži pieder DSV un NAPALM (katrai pa 19 punktiem), un abas līderes šajā laika periodā svinēja kārtējās uzvaras. Trīs Edgara Ivanova trāpīgie raidījumi palīdzēja transportniekiem ar 7:2 uzveikt FK Zep/Forevers, bet vēl vienā duelī DSV atstāja uz nulles FC PETROW STAR komandu (9:0), kamēr NAPALM ar 6:2 pārspēja AVANTEX (trīs vārti Oleksandram Tribelam).

Vēl šajā grupā jāatzīmē līderu dueta tuvāko sekotāju – Estoty/JOMA TEAM (14) un Rīgas Pašvaldības Policija (13) – neizšķirts savstarpējā cīņā (4:4), policistu triumfs 7:3 pār Industrial Steel Group, kā arī Līgatne/Zeit otrā uzvara Rīgas čempionātā, kas tika sasniegta pār LSPA – 3:0.

B grupas piektajā kopvērtējuma tabulas ailītē patlaban atrodas FK Zep/Forevers (9), aiz kuras netālu izkārtojušās Industrial Steel Group (7) un Līgatne/Zeit (6), bet vēl tālāk seko LSPA (4), AVANTEX (3) un FC PETROW STAR (1).

Visbeidzot, vēl nepieminētajā C grupā pirmo zaudējumu šajā sezonā cieta trešās vietas īpašniece RegVardy/Anzāģe (12), kas pēc uzvaras mačā ar USB (3:1) piekāpās grupas līderei FK Rīnūži/Grifs AG (22) – 1:5. Rīnūžu futbolisti iepriekš kaldināja panākumu arī pār LJA (4:1), un šobrīd izcīnījuši jau septiņas uzvaras.

Līderes tuvākā sekotāja Bettend.com (19) iepriekšējā nedēļā laukumā devās vienu reizi, pārspējot FK Reinards/Ropaži – 6:2. Trīs vārtus šajā cīņā guva Aleksejs Bespalovs, kurš kopumā ar 22 trāpīgiem raidījumiem joprojām ir Rīgas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs.

Trešo uzvaru šosezon sasniedza FK Stopiņi/LAS (4:2 pret Evolution Latvia), savukārt pie pirmā panākuma čempionāta ietvaros tika FK Reinards/Ropaži, pārspējot LJA – 5:3. Apakšgrupas tabulā uzreiz aiz līderu trijnieka atrodas FK Stopiņi/LAS un USB (pa 9 punktiem), bet noslēdzošajās piecās vietās ierindojas LJA (7), Evolution Latvia (6), FK Kadaga (4), FK Reinards/Ropaži (3) un EUROLOGI/GiftPrint.lv (2). 

Kā iepriekš vēstīts, visas dalībnieces saskaņā ar kalendāru, kas sastādīts komandām savstarpēji vienojoties, turnīra pirmajā posmā ar izlozes palīdzību sadalītas trīs apakšgrupās. To ietvaros komandas aizvadīs divu apļu cīņās pēc t.s. riņķa sistēmas (pa vienai spēlei ar katru pretinieku viesos un mājās), pēc kā tiks noskaidrotas deviņas spēcīgākās komandas, kas turpinās cīņu par medaļām.

Otrajā posmā, kas sāksies nākamā gada 21. janvārī, bet noslēgsies 10. martā, katra no deviņām spēcīgākajām komandām aizvadīs pa divām spēlēm (pa vienai viesos un mājās) ar citu apakšgrupu komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušos komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus un tādējādi noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija