Pirms UEFA Nāciju līgas spēles starp Kazahstānu un Latviju trešdien, 14. novembrī, preses konferencē uz vietējo žurnālistu un klātesošo Latvijas mediju jautājumiem atbildēja #11vilki galvenais treneris Miksu Pātelainens un komandas spēlētājs Deniss Rakels.

"Kopumā es paredzu grūtu spēli. Kazahstānas izlasei ir laba komanda, kurā apkopoti individuāli spēcīgi un ātri futbolisti. Šī komanda spēlē ļoti labu piespēļu futbolu. Apzināmies, ka priekšā ir grūts uzdevums, tomēr arī mums ir savs plāns, kuru lūkosim realizēt šajā mačā, lai sasniegtu pozitīvu rezultātu," šādi pirmsspēles preses konferencē izteicās valstsvienības galvenais treneris Miksu Pātelainens.

"Protams, spēlēšana uz mākslīgā seguma laukuma ir citādāka nekā mēs esam pieraduši. Tomēr visi mūsu spēlētāji savas karjeras laikā ir spēlējuši uz mākslīgā seguma, tāpēc nedomāju, ka tam būs liela nozīme šajā spēlē. Protams, ir zināmas atšķirības ar to, kāds futbols tiek spēlēts uz šāda laukumiem. Daži segumi ir ātrāki nekā citi. Mums priekšā vēl ir treniņš šajā arēnā, kurā galvenais uzdevums būs iepazīties konkrēti ar šo segumu, tostarp, kā tajā uzvedas pati bumba, lai būtu gataviem rītdienas spēlei," šādi par mākslīgā seguma faktoru gaidāmajā spēlē atbildēja galvenais treneris.

"Neskatoties uz to, ka šobrīd mēs esam guvuši tikai vienus vārtus UEFA Nāciju līgas turnīrā, rītdien mēs centīsimies sarūgtināt mūsu pretinieku. Mēs vēlamies uzbrukt, vēlamies realizēt savus momentus, tāpēc šajā spēlē darīsim visu, lai gūtu vārtus un ne vienus vien," izteicās valstsvienības uzbrucējs Deniss Rakels, komentējot valstsvienības zemo rezultativitāti līdz šim. "Kazahstānas izlases izpildījumā man personīgi visvairāk atmiņā palika tas, cik daudz viņi izdara piespēles un centrējumus no malām. Tieši tādā veidā viņi mums arī guva vārtus Rīgā," mājinieku spēles stiprās kvalitātes izcēla Rakels.

Preses konferences ietvaros valstsvienības galvenais treneris arī informēja žurnālistus, ka ģimenes apsvērumu dēļ mājās šoreiz palika un uz Astanu nav atlidojis FK Liepāja/Mogo spēlētājs Vladimirs Kamešs. Pārējie futbolisti ir veseli un gatavojas mačam pret Kazahstānu, kuru tiešraidē Latvijas teritorijā šovakar, 15. novembrī, no plkst. 17:00 (pēc Latvijas laika) būs iespējas vērot arī TV6 kanālā.

Preses konferences audio ieraksts: