Pēc vairāku sezonu pārtraukuma Latvijas Futbola federācija (LFF) kopā ar biedrību "Latvijas Futbola virslīga" (LFV) ceturtdien, 5. martā aicināja vienkopus uz iekšējo tikšanos visus Latvijas futbola Virslīgas čempionātā startējošo klubu prezidentus un vadītājus.

Šādas tikšanās galvenais mērķis bija kopīgi apspriest jaunās sezonas aktuālos organizatoriskos jautājumus, iezīmēt čempionāta attīstības tendences nākotnē, kā arī pārrunāt vairākas iniciatīvas, kas jaunajā sezonā tiks ieviestas ar mērķi uzlabot čempionāta organizatorisko kvalitāti, vairot skatītāju piepildījumu stadionos visas sezonas garumā, kā arī kopīgi realizēt nozīmīgas sociālās kampaņas Latvijas futbolam.

Tikšanās ietvaros klātesošie Virslīgas klubu vadītāji un LFV vadība pievienojās Latvijas Futbola federācijas un Latvijas futbola sabiedrības kopīgai atbalsta vēstulei Krišjāņa Barona ielas 116A sporta kompleksa pārbūves iniciatīvai.

Vienlaikus tika atbalstīta arī LFF un LFV kopīgā iniciatīva publiskā ziņojuma un dažādu citu komunikācijas pasākumu kompleksa veikšanai sociālajā kampaņā, lai jaunajiem futbolistiem un futbola sabiedrībai kopumā nodotu ziņojumu par tīru spēli. Plānots, ka kampaņa "Tīra spēle!" šogad video klipa un citu vizualizāciju veidā aicinās Latvijas futbola sabiedrību, tostarp, spēlētājus, trenerus un visas iesaistītās personības pievienoties kopīgam vēstījumam:

Par tīru spēli, par futbolu bez spēļu sarunāšanas, bez simulēšanas, bez lamāšanās futbola laukumā, bez dopinga un jebkādas citas rīcības, kas nav savienojama ar sporta ētiku. Par tādu, kurā nešķiro pēc ādas krāsas, etniskās piederības vai reliģiskās pārliecības. Par tādu, kurā ir cieņa, sportiskais gars, progresīva domāšana, atbildība un godīgums, par futbolu, ko ir prieks statīties! Esmu par tīru spēli! Tīra spēle!

Latvijas Futbola federācijas un biedrības "Latvijas Futbola virslīga" vadība cer, ka šādas kopīgās tikšanās nākotnē kļūs par neatņemamu Latvijas virslīgas čempionāta tradīciju.

2015.gada Latvijas Virslīgas futbola čempionāts šogad sāksies 13.martā, un tas risināsies četros riņķos, tādējādi plānots, ka katra komanda aizvadīs 28 spēles. Nepieciešamo licenci dalībai Virslīgas čempionātā ieguvuši astoņi klubi: FK „Ventspils”, „Skonto FC”, FK „Jelgava”, FK „Liepāja”, „Spartaks Jūrmala”, BFC „Daugavpils”, FS „METTA/ Latvijas Universitāte” un FB „Gulbene” kā 2014.gada Pirmās līgas čempionāta uzvarētāji. Čempionāts noslēgsies 7. novembrī.

Virslīgas čempionāta galvenajiem notikumiem šogad būs iespējams sekot līdzi LFF.lv mājaslapā attiecīgajā sadaļā un www.futbolavirsliga.lv. Ar 2015.gada Virslīgas čempionāta Reglamentu iespējams iepazīties LFF.lv mājaslapā šeit.

Papildu jautājumu vai neskaidrību gadījumā
Latvijas Futbola federācija,
komunikāciju nodaļas epasts: media@lff.lv
Biedrība „Latvijas Futbola virslīga”
E-pasts: info@futbolavirsliga.lv

Latvijas Futbola federācija