Par Latvijas 2. līgas čempionāta 2018. gada sezonas labāko komandu kļuvusi Rīgas reģiona pārstāve FC BetLanes, kas sacensību finālā 4. novembrī RTU stadionā Rīgā ar 6:2 (4:1) uzvarēja FK Krāslava futbolistus no Latgales.

Spēles ievadā Elvis Bovins no FK Krāslava spēja ātri atbildēt uz Vitālija Ziļa precīzo sitienu un panākt 1:1, tomēr turpinājumā mājinieki guva četrus vārtus pēc kārtas. Divreiz izcēlās V. Ziļs, noformējot hat-trick, bet pa reizei precīzi bija Vsevolods Čamkins un Lavrentijs Šarovs. Mača beigu daļā Edgars Ungurs panāca 2:5, bet vēlāk Vitālijs Laskovs no FK Krāslava raidīja bumbu savas komandas vārtos, panākot cīņas gala rezultātu.

Kā zināms, komanda, kas kļūst par 2. līgas čempioni, iegūst tiesības 2019. gada sezonā sacensties Komanda.lv 1. līgas čempionātā.

Pirms tam abas finālistes uzvarēja savās čempionāta finālsacensību apakšgrupās. Finālposmam bija kvalificējušās reģionālo sacensību uzvarētājas – pa vienai no Vidzemes (FK Limbaži), Latgales (FK Krāslava), Rīgas (FC BetLanes) un Ziemeļaustrumiem (FK Madona/FFL), kā arī divas no apvienotā Kurzemes/Zemgales čempionāta (FK Karosta un FK Kauguri/JSS).

Pērnā gada 2. līgas finālā Daugavpili pārstāvošā LDz Cargo/DFA komanda savā laukumā ar 2:0 uzvarēja Rīgas pārstāvi Monarhs/Flaminko. Vēl pirms gada Grobiņas stadionā tikās vietējā Grobiņas SC komanda no Kurzemes reģiona un SK Cēsis no Vidzemes reģiona, dramatiskā cīņā papildlaikā uzvaru svinot Grobiņas SC pārstāvjiem. Pirms tam divas sezonas pēc kārtas 2. līgas čempionātā uzvarēja FC Caramba Rīga futbolisti no galvaspilsētas.

---

Foto:
FC BetLanes