Pirmoreiz kluba vēsturē par Latvijas kausa izcīņas trofejas ieguvēju kļuvusi Riga FC komanda, kas 24. oktobrī Daugavas stadionā Rīgā 2018. gada sezonas turnīra finālspēlē uzvarēja FK Ventspils vienību.

Spēles pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0, savukārt pēcspēles sitienu sērijā Riga FC uzvarēja ar 5:4. Rīdzinieku vārtsargs Roberts Ozols atvairīja trīs no pretinieku izpildītajiem raidījumiem.

Riga FC pēcspēles preses konference

FK Ventspils pēcspēles preses konference

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 37 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas tagad cēlušas 11 dažādas vienības. FK Ventspils futbolisti līdz šim turnīrā uzvarējuši septiņas reizes.

Rīgas komanda turnīra finālā spēlēja jau trešo reizi pēc kārtas. 2016./2017. gada sezonas izšķirošajā spēlē pēc 2:2 neizšķirta tika zaudēts FK Ventspils komandai 11 metru sitienu sērijā ar 5:6, bet 2017. gada turnīrā ar 0:2 finālā tika atzīts FK Liepāja/Mogo vienības pārākums.

Ar septiņiem iegūtiem tituliem ventspilnieki pašlaik dala otro vietu kā nopelniem bagātākie turnīra vēsturē. Līdz šim pēdējo reizi FK Ventspils sacensībās uzvarēja 2016./2017. gada sezonā, kad arīdzan finālā bija jāsamēro spēki ar Riga FC. Finālā kurzemnieki spēlēja desmito reizi vēsturē.

Abas komandas šīs sezonas turnīrā iesaistījās no astotdaļfināla barjeras, kurā tās tika pie sarežģītām uzvarām. FK Ventspils pretinieku laukumā ar 2:1 pārspēja 2. līgas komandu FC BetLanes, bet Riga FC arī viesos ar 2:0 apspēlēja Komanda.lv 1. līgas pārstāvi SK Super Nova. Pēcāk ceturtdaļfinālā tika samēroti spēki ar konkurentiem no SynotTip Virslīgas – rīdzinieki ar 3:1 savā laukumā uzvarēja valsts čempionus Spartaks Jūrmala, kamēr ventspilnieki pretinieku laukumā papildlaikā ar 1:0 lika kapitulēt līdzšinējiem trofejas īpašniekiem no Liepājas. Zīmīgi, ka Ventspils un Liepājas komandas turnīra ceturtdaļfinālā satikās jau ceturto reizi pēc kārtas.

Pusfinālā FK Ventspils savu skatītāju priekšā ar 2:1 uzvarēja RFS komandu, kas šajā turnīrā etapā apstājās trešo reizi pēc kārtas. Savukārt Riga FC fināla norises vietā arīdzan ar 2:1 sarūgtināja FK Metta/Latvijas Universitāte vienību, kas labāko četriniekā bija iekļuvusi pirmoreiz.

Turnīra finālspēle Daugavas stadionā Rīgā norisinājās pirmoreiz kopš 2000. gada. Kopš 2017. gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.