Daugavpilī 21. un 22. oktobrī tika aizvadīti pirmie futbola nedēļas pasākumi. Svētdien jaunie futbolisti piedalījās bērnu futbola festivālā, bet pirmdien - monofutbola turnīros.

21. oktobra rītā sešu dažādu vecuma grupu BFC Daugavpils audzēkņi piedalījās bērnu futbola festivālā. Ja iepriekšējos gados festivālā bija jāveic dažāda veida sportiskas stafetes, šogad formāts bija nedaudz cits. Audzēkņi tika sadalīti vairākās komandās, kur katrā no komandām bija dažāda vecuma grupu spēlētāji. Pašiem spēlētājiem bija iespējas izvēlēties komandas nosaukumu, tādēļ nebija brīnums, ka starp festivāla dalībniekiem bija tādas komandas kā Juventus, Manchester United, Argentīnas un Horvātijas izlases, Iznīcinātāji, Mega Bites un daudzas citas.

Pēc sīkstām cīņām visi dalībnieki ieguva ļoti vērtīgu spēļu pieredzi, kā arī ieguva iespēju tuvāk iepazīties ar citiem audzēkņiem no citām sagatavošanas grupām.

Visi dalībnieki saņēma godam nopelnītos apbalvojumus Komanda.lv 1. līgas spēles laikā starp BFC Daugavpils/Progress un Tukuma komandām.

Pirmdien četru vecuma grupu audzēkņi sacentās monofutbola turnīrā 1:1. Spraigās cīņās katram no spēlētājiem bija iespēja parādīt savu individuālo meistarību, kā arī saņemt vērtīgu spēļu praksi.

Futbola nedēļa noslēgsies nedēļas nogalē, kad Daugavpilī ieradīsies Latvijas izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens, kurš aizvadīs treniņu ar akadēmijas spēlētājiem. Sestdien savu meistarību vecāku turnīrā demonstrēs futbolistu vecāki, bet lielais noslēgums paredzēts 27. oktobrī, kad Komanda.lv 1. līgas finālposma spēli aizvadīs BFC Daugavpils/Progress, kas uzņems Rēzeknes FA/BJSS.

---

Informāciju sagatavoja:
BFC Daugavpils