Pagājušās nedēļas izskaņā Cēsis uzņēma Latvijas jaunatnes čempionāta U-14 vecuma Attīstības grupas finālturnīru, kurā uzvaras laurus plūca Ilūkstes novada SS komanda, aiz sevis labāko trijniekā atstājot attiecīgi Ogres NSC un LBF JFK Daugava vienaudžus.

Finālturnīra A apakšgrupā Ilūkstes komanda izcīnīja uzvara pār Bauskas BJSS/FK Iecava (3:0) un LBF JFK Daugava (3:0) komandām, kā arī cīnījās 0:0 ar FK Spartaks/Jūrmalas SS vienību. Otrie šajā konkurencē bija LBF JFK Daugava futbolisti ar diviem panākumiem. Tikmēr B apakšgrupā līdzīgi klājās Ogres NSC komandai, kas pārspēja Saldus SS/Brocēnu NBJSS (2:0) un Babītes SK (1:0) vienaudžus, kā arī cīnījās 3:3 ar Madonas BJSS/ZFC vienību. Ar četriem punktiem otrie šajā grupā bija Babītes SK jaunieši.

Spēlēs par 1./4. vietu Ilūkstes komandai pirmās vietas nodrošināšanai pietika ar 1:1 neizšķirtu pret Babītes SK un 2:1 panākumu pār Ogres NSC. Savukārt mačos par 5./8. pozīciju veiksmīgākie bija Saldus SS/Brocēnu NBJSS futbolisti.

Par turnīra labāko vārtsargu tika nosaukts Raivo Stūriņš (Ogres NSC), labākā aizsarga balvu saņēma Dāvis Fjodorovs (Ilūkstes novada SS), par labāko pussargu atzina Renāru Zīmeli (Ogres NSC), savukārt labākā uzbrucēja balva pienācās Raineram Bukam (Ilūkstes novada SS).

"Vēlos pateikties spēlētājiem un treneriem par sezonu, it īpaši par finālturnīru! Bija daudz labu momentu, ka arī netrūka situāciju, pie kurām vēl ļoti jāpiestrādā. Un runa šeit ir ne tikai par sniegumu futbola laukumā. Futbols nav tikai spēle – to veido daudzas lietas, pie kurām nemitīgi ir jāpiedomā. Gatavošanās spēlēm, laicīga gulēt iešana, pareizs uzturs, disciplīna, pareiza attieksme, sekmes skolā – tikai ar vienlīdz nopietnu attieksmi pret arī šiem aspektiem var sasniegt augstus mērķus un kļūt par kvalitatīvu, augsta līmeņa futbolistu. Vēlreiz pateicos spēlētājiem, treneriem, vecākiem un visiem pārējiem, kuri bija iesaistīti šī finālturnīra rīkošanā! Novēlu visiem izdarīt pareizos secinājumus un turpināt attīstīties. Tiekamies futbola laukumos," pēc turnīra pauž Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību nodaļas Jaunatnes futbola speciālists Deniss Bezuščonoks.

Šosezon dažādo vecuma grupu spēlēs spēkiem mērojas kopumā 154 komandas, kas jau atkal ir jauns čempionāta dalībnieku rekordskaits.

Latvijas jaunatnes čempionāts, kā ierasts, norisinās piecās vecuma grupās (U-13, U-14, U-15, U-16 un U-18), bet sacensību dalībnieki ir sadalīti trīs spēku samēru konkurencēs – Elites, Meistarības un Attīstības grupās. Elites grupā tiek pulcētas spēcīgākās sava vecuma Latvijas komandas, Attīstības grupā spēkiem mērojas komandas, kas tiecas sasniegt Elites grupas meistarības līmeni, bet Meistarības grupa ir kā pārejas starpposms no Attīstības uz Elites grupu.

Ar katru nākamo čempionāta sezonu tā dalībnieku skaits ir jūtami palielinājies. Tā, piemēram, 2013. gadā čempionātā piedalījās 67 komandas, aizpērn – 129 vienības, bet pirms gada – jau 142 komandas. Tāpat pagājušajā gadā pirmoreiz starp Elites un Attīstības grupām tika ieviests jauns starpposms jeb Meistarības grupa, kurā pērn sacentās U-14 vecuma grupas futbolisti, bet šogad tiem klāt nākuši arī U-15 un U-18 vecuma spēlētāji.