Latvijas telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs paziņojis valstsvienības kandidātu sarakstu oktobra beigās Rīgā un Jelgavā paredzētajam starptautiskajam triju komandu turnīram, kas tiks veltīts 2009. gadā mūžībā aizgājušā bijušā spēlētāja, trenera un viena no pašmāju telpu futbola tradīciju pamatlicēja Anatolija Ponomarjova piemiņai.

Anatolijs Ponomarjovs no 1982. gada līdz 2009. gadam bija Latvijas Sporta un pedagoģijas akadēmijas (LSPA) docents. Savulaik viņš spēlēja futbolu «AK-2» komandā, kā arī LSPA studentu izlasē, tomēr viņa lielākie panākumi ir saistīti ar pedagoģisko darbu, tostarp, telpu futbolā. A. Ponomarjovs ir sagatavojis un izskolojis daudzus vadošos Latvijas futbola spēlētājus un trenerus. Par A. Ponomarjova paveiktā ieguldījuma telpu futbola attīstībā piemiņu turnīra laikā lēma Latvijas Futbola federācija (LFF), kurā par Apmācības daļas vadītāju speciālists strādāja kopš pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākuma.

Artūra Šketova vadītā komanda uz treniņnometni sapulcēsies ceturtdien, 25. oktobrī. Valstsvienība bāzēsies Ozolniekos, bet treniņi trīs turpmākās dienas plkst. 17:00 paredzēti Zemgales Olimpiskā centra hallē, Jelgavā. Komandas sastāvā iekļauti 14 futbolisti, tostarp, pirmo reizi izsaukts FK Nikars spēlētājs Andrejs Baklanovs.

“Pirmkārt, ir ļoti patīkami, ka savās mājās pēc ilgāka pārtraukuma rīkojam starptautisku turnīru telpu futbola izlasēm. Vienlaikus ļoti patīkami, ka turnīrs tiks veltīts Anatolija Ponomarjova piemiņai. Tas ir cilvēks, kas mūsu futbola un arī telpu futbola attīstībā ir paveicis tiešām ļoti daudz,” uzsvēra Artūrs Šketovs, vienlaikus izsakot cerību, ka turnīrs nākotnē kļūs par tradicionālu notikumu.

“Šoreiz uz atbildes vizīti uzaicinājām Moldovas izlasi, pret kuru pagājušajā gadā Kišiņevā pirms UEFA Eiropas čempionāta pamatturnīra aizvadījām pārbaudes spēli. Divu atsevišķu pārbaudes spēļu vietā nolēmām uzaicināt vēl vienu komandu, lai tas jau būtu triju valstsvienību turnīrs. No uzrunātajām izlasēm izdevās vienoties ar Gruzijas Futbola federāciju par viņu valstsvienības viesošanos Rīgā šajos FIFA starptautiskajos logos. Gruzijas izlase aizvadītajā Eiropas čempionāta ciklā pārspēlēs spēlēja pret Rumāniju. Tā ir pienācīga līmeņa komanda, kuras spēlētāji ikdienā pārstāv Krievijas Superlīgas klubus, tāpat ir baltkrievu komandas LSM Lida (Lidselmash) dalībnieki, kā arī vairāki naturalizētie leģionāri,” gaidāmā turnīra un pretinieku komplektāciju raksturo valstsvienības galvenais treneris.

Ņemot vērā, ka šogad Latvijas izlase nestartē oficiālās sacensībās, Artūrs Šketovs atzīmēja, ka valstsvienības treneru štābam tādējādi ir iespēja pārbaudīt vairāk pašmāju jaunos spēlētājus, kuri iepriekš netika pie pienācīgas spēļu prakses valsts galvenajā telpu futbola komandā.

“Dažādu iemeslu dēļ šoreiz sastāvā nav vairāku pieredzējušo futbolistu. Šobrīd ierindā praktiski ir tikai Maksims Seņs un Igors Lapkovskis. Pārējie futbolisti vēl ir pietiekoši jauni, tomēr viņi sevi jau ir rekomendējuši ne tikai šīs sezonas sākumā, bet jau ilgākā laika periodā, tostarp, aizvadītajā sezonā. Pirmo reizi valstsvienības rindās iekļauts Andrejs Baklanovs, kurš sevi apliecinājis gan aizvadītajā gadā, gan arī šogad, parādot sekmīgu sniegumu Nikars kluba rindās, tostarp, arī UEFA Telpu futbola Čempionu līgas pamatturnīrā. Dosim iespēju Andrejam sevi apliecināt arī valstsvienības rindās!” komandas komplektēšanas procesa aizkulises atklāja Artūrs Šketovs, vienlaikus arī norādot iemeslus, kāpēc valstsvienības rindās nav iekļauti vairāki citi pieredzējušie spēlētāji.

“Lai arī Aigars Bondars ir mūsu valstsvienības ilggadējs vārtsargs, šoreiz, ņemot vērā pārbaudes spēļu faktoru, vēlamies dot iespēju izlases līmenī apliecināt sevi abiem Kaspariem - Žurovam un Neretam. Par nožēlu Latvijas telpu futbolam mūsu Ilggadējais kapteinis Andrejs Aleksejevs šobrīd nolēmis doties strādāt uz ārzemēm, ar telpu futbola spēlēšanu uz nenoteiktu laiku iepauzējot. Pašlaik regulāri netrenējas arī Igors Avanesovs. Oskars Ikstens ir traumēts. Konstantīns Zabarovskis šajā valstsvienības nometnē nebūs ar komandu personīgu iemeslu dēļ. Piemēram, Artjoms Koļesņikovs un Andrejs Šustrovs arī nav izsaukti, jo šoreiz nolēmām dot iespēju sevi apliecināt pašmāju jaunajiem spēlētājiem. Visi izsauktie futbolisti šobrīd ir līderi savos klubos Latvijā. Attiecīgi mēs pakāpeniski atjaunojam valstsvienības sastāvu, iesaistot komandā arvien vairāk jaunos futbolistus,” uzsvēra Artūrs Šketovs.

“Tuvākajās mājas spēlēs pret Moldovu un Gruziju aicinām līdzjutējus klātienē atbalstīt mūsu valstsvienības jauno modeli, jo puišiem allaž ir svarīgi just savu mājas sienu atbalstu, it īpaši, spēlēs pret stiprām komandām!” līdzjutējus uz A. Ponomarjova piemiņai veltītā turnīra spēlēm aicina Artūrs Šketovs.

STARPTAUTISKS TELPU FUTBOLA TURNĪRS A. PONOMARJOVA PIEMIŅAI

SPĒĻU KALENDĀRS

Svētdiena, 28. oktobris 
plkst. 17:00 LATVIJA – MOLDOVA (Elektrum Olimpiskā centra halle, Rīga)

Tiesneši: Edgars Martinsons (1. kat., Rīga), Eduards Borisevičs (nac. kat., Rīga)
3. tiesnesis: Inguss Puriņš (FIFA kat., Rīga)
Administrators: Igors Jacevičs (Rīga)
Inspektors: Aldis Bērziņš (Rīga)

Pirmdiena, 29. oktobris
plkst. 19:00 MOLDOVA – GRUZIJA (Zemgales Olimpiskā centra halle, Jelgava)

Tiesneši: Inguss Puriņš (FIFA kat., Rīga), Eduards Fatkuļins (FIFA kat., Rīga)
3. tiesnesis: Jurijs Ivušins (nac. kat., Rīga)
Administrators: Uldis Stukovs (Rīga)
Inspektors: Jevgēnijs Voitkovs (Rīga)

Otrdiena, 30. oktobris 
plkst. 19:00 LATVIJA – GRUZIJA (Zemgales Olimpiskā centra halle, Jelgava)

Tiesneši: Eduards Fatkuļins (FIFA kat., Rīga), Andris Utināns (nac. kat., Rīga)
3. tiesnesis: Inguss Puriņš (FIFA kat., Rīga)
Administrators: Uldis Stukovs (Rīga)
Inspektors: Kiazo Leladze (Rīga)

Ieeja uz visām turnīra spēlēm futbola līdzjutējiem būs bez maksas.

VALSTSVIENĪBAS SASTĀVS OKTOBRA SPĒLĒM

Nr.

VĀRDS UZVĀRDS

Dz. datums

Pozīcija

Klubs (valsts)

12

KASPARS NERETS

01.03.1988.

Vārtsargs

FK Beitar

1

KASPARS ŽUROVS

09.08.1991.

Vārtsargs

FK RABA

4

MAKSIMS SEŅS

13.06.1985.

Universāls

FK Nikars

8

ARTŪRS KUĻEŠOVS

11.10.1995.

Universāls

FK Beitar

14

GERMANS MATJUŠENKO

16.05.1994.

Universāls

FK Nikars

3

JĀNIS PASTARS

22.06.1992.

Universāls

K.S. Acana Orzeł Jelcz-Laskowice (Polija)

10

MATĪSS BABRIS

05.12.1993.

Universāls

FC Petrow

9

MIKS BABRIS

03.10.1999.

Universāls

FC Petrow

11

JURIJS HALIMONS

20.01.1992.

Universāls

LDZ Cargo/DFA

2

ARTŪRS JEFOREJEVS

28.05.1992.

Universāls

FC Petrow

7

ARTŪRS STRAZDIŅŠ

11.02.1996.

Universāls

FK RABA

6

ALEKSANDRS KUĻEŠOVS

11.10.1995.

Universāls

FK Beitar

13

ANDREJS BAKLANOVS

04.06.1998.

Universāls

FK Nikars

5

IGORS LAPKOVSKIS

24.02.1987.

Universāls

Jēkabpils Lūši

Oficiālās personas

ARTŪRS ŠKETOVS - galvenais treneris
VADIMS ATAMAŅUKOVS – treneris
JURIJS TROFIMOVS – treneris
OĻEGS SAMOIĻENKO – ārsts
SERGEJS GAVRILOVS – fizioterapeits
ILVARS RUTKOVSKIS – menedžeris
VIKTORS SOPIRINS – preses sekretārs

Novēlam veiksmi Latvijas telpu futbola izlasei treniņnometnē un gaidāmajās starptautiskā turnīra spēlēs oktobrī!